lauantai 26.9.2020 | 01:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Miika Juntunen ei jatka KPV:n valmentajana –  Niko Kalliokoski ottaa vastuun edustusjoukkueesta

Tapio Lehtinen
To 13.8.2020 klo 10:25 | päivitetty to 20:27

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Mediakohu Miika Juntusen ympärillä aiheutti sopimuksen purkamisen, kerrotaan KPV:n verkkosivuilla. Juntunen ehti toimia tehtävässään hieman yli viikon.

KPV perustelee valmentajasopimuksen purkamista seuran ulkopuolelta kohdistuneella paineella, "joka ei ole mahdollistanut valmennukselle, eikä pelaajille työrauhaa".

Manageri Matti Laitinen ja koko KPV:n edustusjoukkue olivat yllättyneitä Miika Juntusen palkkaamisen aiheuttamasta kohusta, ja lopulta paineet kasvoivat liian suuriksi. Tästä syystä Miika Juntunen siirtyy sivuun KPV:n edustusjoukkueen valmennuksesta tänään torstaina 13.8.

Jatkuva Juntuseen kohdistunut ulkopuolinen paine heijastui joukkueen päivittäiseen toimintaan, tehden itse päävalmentajan tai muiden edustusjoukkueen piirissä toimivien työrauhan tavoittelun mahdottomaksi.

Vetovastuun edustusjoukkueessa ottaa valmentaja Niko Kalliokoski. Kalliokoski on kokkolalaisille erittäin tuttu entinen jalkapalloilija, joka pelasi urallaan pääosin KPV:ssa.

Valmentajauransa 2014 KPV Akatemiassa aloittanut, ja sittemmin useita vuosia edustusjoukkueen taustalla toimineella Kalliokoskella on lääkkeet joukkueen tilanteeseen.

– Seuraavaksi tavoitteena on nostaa ilmapiiri takaisin tasolle, joka mahdollistaa laadukkaan harjoittelun ja sitä kautta heijastuu myös parempina suorituksina peleissä. Sarja on vielä pahasti kesken ja nyt lähdetään uudella ilmeellä keräämään pisteitä. Sarjataulukko lokakuussa kertoo mitä ollaan ansaittu, hän kertoo.

– Muutama pelaaja on siirtynyt uusien haasteiden perään ja pari pelaajaa on loukkaantuneena, joten näiden myötä ryhmä on hieman entistä kapeampi, mutta laatua ja leveyttä löytyy vieläkin pärjäämään tässä sarjassa, Kalliokoski jatkaa.

– Isommassa kuvassa edustuksen ja seuran vanhimpien ikäluokkien välistä yhteistyötä tullaan parantamaan pienen suvantovaiheen jälkeen. Nyt on koko vihreässä perheessä aika puhaltaa yhteen hiileen, Kalliokoski muistuttaa.

Lue muita aiheeseen liittyviä uutisia tästä:

Paine kävi liian suureksi – Kokkolan Pallo-Veikoista ulossavustetuksi itsensä kokenut Miika Juntunen olisi toivonut lisäaikaa saadakseen pelifilosofiansa toimimaan

"Työrauha on tärkein" – Miika Juntusen valinnasta syntynyt kohu yllätti KPV-pomo Matti Laitisen: Juntunen jättää tehtävänsä, Niko Kalliokoski ottaa valmennusvastuun

"Välit ovat toimivat" – KPV Juniorit ry:n puheenjohtaja Jouko Vierimaa sanoo, ettei yhdistyksellä ole mitään roolia Miika Juntusen valmennusjakson tapahtumissa

"Ei meillä mitään hippaa ollut" – Valmentaja Miika Juntunen kiistää harjoitteen yhteydet rasismisävyiseen perinneleikkiin, myös seurapomo Matti Laitinen ampuu alas rasistiset viittaukset

#

Kommentoi 3 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »