sunnuntai 24.1.2021 | 21:54
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Vaasan sairaanhoitopiirissä 36 uutta tartuntaa edellisen vuorokauden aikana – Kårkullan hoivakodissa lähes kaikilla asukkailla on todettu tartunta

Vili Ruuska, Annika Tiitto
Su 18.10.2020 klo 13:03 | päivitetty su 16:32

Vaasan sairaanhoitopiiri tiedottaa verkkosivuillaan, että piirin alueella on todettu yhteensä 796 koronavirustartuntaa. Kuluneen vuorokauden aikana on siis vahvistettu 36 tartuntatapausta.

Vaasan Sundomissa sijaitsevassa Kårkullan hoivakodissa on todettu yhteensä 17 koronavirustartuntaa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilkka-Pohjalainen.

Sairastuneista kahdeksan on hoivakodin asukkaita ja yhdeksän henkilökunnan jäseniä. Hoivakodissa on kaikkiaan yhdeksän asukasta eli lähes kaikki asukkaat ovat saaneet tartunnan. Kårkullan asumispalveluyksikössä asuu iäkkäitä kehitysvammaisia ihmisiä.

Ilkka-Pohjalaisen saamien tietojen mukaan yksi asukkaista on tällä hetkellä sairaalahoidossa, mutta hänen tilansa ei ole kriittinen. Muut tartunnan saaneet ovat hyvävointisia ja heitä hoidetaan omissa huoneissaan.

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella kahden viimeisimmän viikon ilmaantuvuusluku on 302 tartuntaa 100 000:ta henkilöä kohden. Näytteitä on otettu lauantaina 108 ja yhteensä 19 398.

Vaasan sairaanhoitopiiri on raportoinut olevansa epidemian leviämisvaiheessa. Keskipohjanmaan levikkialueen kunnista Vaasan sairaanhoitopiiriin kuuluvat Luoto, Pedersöre, Pietarsaari ja Uusikaarlepyy.

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten alueella pysytellään yhä epidemian perustasolla. Uusista tartunnoista ei ole tiedotettu. Yhteensä Soiten alueella on todettu 77 koronavirustartuntaa.

//Juttua päivitetty 18.10. kello 16.32. Lisätty tieto Kårkullan hoivakodin tartunnoista.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »