perjantai 7.5.2021 | 06:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Keliber hakee ympäristölupaa Kokkolaan sijoittuvalle litiumkemiantehtaalle – Rakentaminen alkanee aikaisintaan kesällä 2022

Vili Ruuska
Ti 8.12.2020 klo 09:25

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Keliber on jättänyt Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle litiumkemiantehtaan ympäristölupahakemuksen 4.12. Lupahakemus koskee Kokkolan suurteollisuusalueelle sijoittuvaa litiumkemiantehdasta, jonka toimintaan kuuluvat muun muassa rikasteen lämpökäsittely ja hydrometallurginen prosessi.

– Olemme tulleet litiumkemiantehtaan osalta tärkeään lupahakemusvaiheeseen. Tiivis yhteistyö Keliberin ja viranomaisten välillä on osaltaan edistänyt lupahakemuksen valmistelun aiemmin ennakoitua nopeammin, toteaa toimitusjohtaja Hannu Hautala tiedotteessa.

Keliberillä on suunnitelmissa viisi kaivosta Kaustiselle ja Ullavaan sekä rikastamo Kaustiselle. Tarkoituksena on rikastaa malmia Kaustisella ja jatkojalostaa rikastetta Kokkolassa.

Aiemmin on kerrottu (Keskipohjanmaa 10.11.), että jos lupaprosessi ja hankkeen rahoituskuviot sen mahdollistavat, kaivoksen ja tehtaan rakentaminen voidaan aloittaa kesällä 2022. Siinä tapauksessa ensimmäinen kaivos ja rikastamo voitaisiin avata Päivänevalle Kaustiselle vuonna 2024. Tuotteet olisivat markkinoilla sitä seuraavana vuonna.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »