sunnuntai 18.4.2021 | 06:47
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Suomi kymmenes miesten viestissä ampumahiihdon maailmancupissa – Voitto meni Ranskaan ennen Norjaa ja Italiaa

Jarno Herranen
Pe 15.1.2021 klo 17:05

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Ampumahiihdon maailmancup jatkui perjantaina Saksan Oberhofissa miesten viestillä.

Kolmen osuuden jälkeen kärkiparin muodostivat Saksa ja Ranska, mutta Saksa putosi kärkisijoilta Philipp Hornin epäonnistumisen myötä. Ranskan ankkurina olleen Emilien Jacquelin hermo kesti ja lopulta Jacquelin toi joukkueensa voittajana maaliin. Ranskan muut jäsenet olivat Simon Desthieux, Quentin Fillon Maillet ja Fabien Claude.

Norja oli Vetle Christiansenin ja Johannes Dalen osuuksien jälkeen kaukana kärjestä, mutta Tarjei ja Johannes Bön onnistumiset nostivat maan kakkoseksi. Maaliin Norja saapui 4,2 sekuntia Ranskan perässä. Kolmas oli Italia, joka jäi voittajasta reilun minuutin.

Suomen viestin avasi Tuomas Harjula. Makuulta Harjula tarvitsi yhden varapatruunan, pystypaikka puolestaan meni nollille. Harjulan suorituksen jälkeen Suomi oli reilun minuutin päässä kärjestä.

Haapajärven Kiilojen Tero Seppälä avasi räväkästi. Seppälä ampui makuulla viisi taulua nurin lippaalta ja piti eron kärkeen reilussa minuutissa. Pystypaikalla Seppälä tarvitsi kaikki kolme varapatruunaa, ja vaihtoon mennessä ero kärkeen venähti lähes kahteen minuuttiin.

Suomen ehdoton onnistuja oli molemmat ammunnat puhtaasti hoidellut Jaakko Ranta. Kolmen osuuden jälkeen Suomi oli yhdeksäntenä, kaksi minuuttia ja 23 sekuntia Saksaa perässä.

Ankkuri Olli Hiidensalo tarvitsi Seppälän tapaan kolme varapatruunaa. Maalissa Suomi oli kymmenes ja ero voittajaan venyi kolmeen ja puoleen minuuttiin.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »