maanantai 6.2.2023 | 05:57
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ylivieskassa, Alavieskassa ja Kalajoella uusia koronatartuntoja maanantaina – Koululaisten tartunnat enemmän vapaa-ajalta kuin koulusta

Ismo Kunelius
Ti 9.2.2021 klo 11:36 | päivitetty ti 12:01

Ylivieskassa, Alavieskassa, Sievissä ja Nivalassa toimiva peruspalvelukuntayhtymä Kallio tiedottaa, että maanantaina sen alueella vahvistettiin kolme uutta koronavirustartuntaa. Yksi tartunta todettiin Alavieskassa ja kaksi Ylivieskassa. Tartunnat liittyvät aiempaan ketjuun, ja tartunnan saaneet olivat jo altistuskaranteenissa.

– Kouluikäisillä todetut tartunnat näyttävät liittyvän tällä hetkellä enemmän vapaa-ajalla tapahtuneeseen altistumiseen, kun aikaa on vietetty tiiviisti yhdessä kouluajan ulkopuolella. Koulupäivän aikana riski tartunnan saamiseen vaikuttaa olevan vähäisempi, toteaa Kallio tiedotteessaan.

Tiistaina Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen koronakartalle tuli Ylivieskan ja Alavieskan tapausten lisäksi neljä uutta tartuntaa Kalajoelta.

Alueen paikkakunnilla koronatapauksia on kirjattu THL:n kartalle seuraavasti: Kalajoki 19, Sievi 25, Alavieska 9, Nivala 27, Reisjärvi 13, Oulainen 17, Haapavesi 22, Pyhäjärvi 5, Pyhäjoki 8 ja Ylivieska 69.

Koko maassa koronatapauksia on tilastoitu epidemian alusta lähtien 48 407. Tiistaina uusia tapauksia tuli 438.

Kallio muistuttaa siitä, että koronaa voi levittää oireettomana.

– Koronavirus tarttuu jo pari päivää ennen oireiden alkua, joten virusta voi levittää tietämättään. Maskien käyttö ja hygieniaohjeiden noudattaminen on erittäin tärkeää koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Ylivieskan kaupunki tiedotti maanantaina viikonlopun aikana kouluilla varmistuneista uusista tartunnoista, jotka liittyvät aikaisempaan tartuntaketjuun Jokirannan ja Päivärinnan kouluilla. Kaikkiaan karanteeniin määrättiin noin 150 oppilasta tai henkilökunnan jäsentä.

Uutista on päivitetty kello 12 Kalajoen tiedoilla.

Lisää aiheesta: Omaehtoinen karanteeni siirtää opetusvastuun huoltajalle – Ylivieskan koronakouluilla mennään nyt erityissäädöillä

Kallio tiedottaa: Mahdollinen korona-altistuminen Ylivieskan keskustan Häggmanilla

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »