keskiviikko 4.8.2021 | 14:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Huuhkajien linnoitus kesti tunnin ja vartin – Belgia painoi lopulta kahden maalin voittoon

Kristian Sundqvist
Ti 22.6.2021 klo 00:21 | päivitetty ti 01:09

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Mestarisuosikki Belgia kaatoi Suomen jalkapallon EM-kisojen alkulohkon ottelussa maalein 2-0 (0-0). Tulos tarkoittaa, että Huuhkajien jatkomahdollisuudet ovat vielä kesken olevien lohkojen ottelutulosten varassa. Todennäköistä Suomen pääsy jatkopeleihin ei enää ole.

Avausjakso kirjoitti Huuhkajien sankarillisen puolustustaistelun tarinaa, kun Belgia jauhoi yhä lähemmäs Suomen maalia.

Belgia myös loi tukun puolittaisia ja kokonaisiakin maalipaikkoja siinä kun Suomi ei päässyt Belgian maalia lähellekään.

Jakson puolivälissä kimmahti toppari Paulus Arajuuren katko maalivahti Lukas Hradeckyn kasvoihin ja tauon lähestyessä pääsi Hradecky myös tarkoituksellisiin torjuntatöihin. Jérémy Dokun veto näytti uppoavan takakulmaan, mutta Hradecky venytti näppinsä väliin.

Paine näytti jo muodostuvan kestämättömäksi, mutta Suomi jaksoi kuin jaksoikin taistella tauolle saakka. Kun lohkon toisesta eli Tanskan ja Venäjän ottelusta kantautui Suomen kannalta hyviä uutisia (Tanska meni johtoon) oli Suomella tulosten valossa yhä jaloissa se sensaatiomainen jatkopaikka.

Suuri kysymys niin Pietarin Krestovski-stadionin helteessä kuin suomalaissohvilla oli, että voisiko tämä kestää? Ja tyytyisikö Belgia jossain vaiheessa tasatulokseen, joka riittäisi sille lohkovoittoon?

Toinen jakso käynnistyi Suomen koko ottelun ensimmäisellä vastustajan rangaistusalueelle kantaneella erikoistilanteella eli Daniel O'Shaughnessyn rajaheitolla. Sitä seurannut vaarallinen vastahyökkäys muistutti, että vähäinenkin peliryhmityksen nostaminen olisi tässä ottelussa hyvin vaarallista.

Puolustustaistelu jatkui Arajuuren, Joona Toivion, Tim Sparvin ja muiden modernin ajan Suomi-jalkapallon ikonien johdolla. Hollywood-elokuvassa olisi loppu saattanut toisenlainen, mutta tosielämässä iski maailman parhaaksi rankattu maajoukkue Huuhkajien muuriin lopulta pallonmentävän reiän.

Ensin Romelu Lukaku niittasi Jere Urosen pallonmenetyksestä käynnistyneestä nopeasta hyökkäyksestä kliinisen osuman, mutta se tuomittiin pitkällisen videotarkastelun päätteeksi paitsioksi.

Lopulta ei pelastanut edes videohuone, kun Thomas Vermalenin voimalla kulmapotkusta pukkaama pallo kimpoili Hradeckyn kautta maaliviivan yli.

Suomi onnistui kuin onnistuikin tappioasemasta rakentamaan pari hyökkäystä, mutta kävi kuten jalkapallossa niin usein. Vahvempi joukkue hyödynsi syntyneet tilat ja Lukakukin pääsi lopulta maalitilastoihin.

Suomen pelaajat kiittelivät melskeen tauottua Ylen haastatteluissa joukkueen taistelua, Huuhkajien kulkemaa matkaa ja Pietariin matkustaneita suomalaiskannattajia.

– Hienoa taistelua joka äijältä, annettiin kaikki mitä oli antaa eikä sitä enempää voi vaatia, tiivisti Arajuuri tuttu hymy huulillaan.

– Melkein huudan tähän mikrofoniin, niin ylpeä olen joka jätkästä, sanoi liikuttunut Hradecky.

Robin Lod myönsi, että tämä ottelu tuntui välillä turhan haastavalta.

– Pettymyshän tämä oli. Jouduttiin puolustamaan syvältä ja kyllähän se oli aistittavissa, että vastustaja voi tehdä maalin.

Lue Kristian Sundqvistin kolumni ottelua koskien: Ihanaa ja ikimuistoista, mutta...

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »