keskiviikko 22.3.2023 | 17:24
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolan kaupungin kunniamitali myönnettiin perjantaina 24 henkilölle – Katso täältä kaikki mitalein palkitut ja erikoismaininnoin muistetut

Lisäksi tänä vuonna myönnetään erikoismaininnat hengenpelastustehtävistä Aukusti Isomaalle, Niklas Mäenpäälle ja Oliver Tainiolle sekä Timo Seppälälle ja Kokkolan meripelastajille.

Minna Mustonen
Pe 10.9.2021 klo 15:00 | päivitetty pe 20:10

Kokkolan kaupunki muistaa tänään perjantaina ansioituneita asukkaitaan.

Kultainen, hopeinen tai pronssinen kunniamitali voidaan myöntää kokkolalaiselle, joka työpanoksellaan on näyttävästi tuonut kotikaupunkiaan esille, ansioituneelle luottamushenkilölle tai kaupungin nykyiselle tai entiselle työntekijälle ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta kunnallisesta toiminnasta tai kiitollisuuden osoituksena huomattavista palveluksista.

Kunniamitali voidaan myöntää myös ansioista tieteen tai taiteen alalla, pitkäaikaisesta ja merkittävästi panoksesta yhteiskuntaelämässä sekä merkittävästä saavutuksesta urheilun parissa.

Kunniamitaleita myönnetään tänä vuonna 24 henkilölle.

Kultaisen kunniamitalin saavat:

CABB Oy:n väistyvä toimitusjohtaja Juha Hiironen pitkästä urastaan alueen merkittävän työnantajan johdossa,

Soiten toimitusjohtaja Minna Korkiakoski-Västi etenkin ansioituneesta työstään Soiten koronatyön johtajana.

Työplus oy:n entinen toimitusjohtaja Jarmo Nissi pitkästä työurastaan kaupungin ja Työplus oy:n palveluksessa, sekä panoksestaan lukuisissa luottamushenkilötehtävissä.

kaupunginvaltuutettu Pekka Nurmi ansioistaan pitkän linjan kunnallispoliitikkona ja panoksestaan useissa kunnallisissa luottamustehtävissä.

Hopeinen kunniamitali myönnetään:

kotiseutuasiantuntija Helena Anttiroiko-Mehtälälle,

kulttuurisihteeri Kirsi Hänniselle,

asiamies Esko Keski-Vähälälle,

toimittaja Tom Johanssonille sekä

kaupunginvaltuutettu Marlén Timoselle.

Pronssinen kunniamitali myönnetään:

tarkastuslautakunnan pitkäaikaiselle jäsenelle Hannele Zittingille,

yleiskaava-arkkitehti Päivi Cainbergille,

kestävyysjuoksija Nina Chydeniukselle,

talouspäällikkö Hanna Ekholm-Kippolle,

paikallishistorian erikoistietotoimisto ETT:lle,

tarjoilija Hannele Hanssonille,

kalastaja Harri Lahdelle,

professori Ulla Lassille,

valmentaja Rolf Mannströmille,

liikuntatoimenjohtaja Lotta Nyqvistille,

vapaaehtoistyöntekijä Jairi Paloselle,

yrittäjä Marjo Säipälle,

vapaaehtoistoimija Heikki Teerikankaalle,

kaupunginvaltuutettu Petri Tofferille sekä

ylilääkäri Markku Vähähyypälle.

Lisäksi tänä vuonna myönnetään erikoismaininnat hengenpelastustehtävistä Aukusti Isomaalle, Niklas Mäenpäälle ja Oliver Tainiolle sekä Timo Seppälälle ja Kokkolan meripelastajille.

Bjarne Kallis huomioidaan pitkäaikaisesta urastaan luottamushenkilönä ja kuntavaikuttajana ja Kokkolan Hermeksen ja Kokkolan Tiikereiden edustusjoukkueet huomioidaan saavutuksistaan vuoden 2020 aikana. Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja peruspalvelukuntayhtymä Soiten henkilökunta saa tunnustusta ansiokkaasta työstään pandemian aikana Kokkolan ja sen asukkaiden hyväksi.

Kunniamaininnat kaupungin juhlavuoden toteuttamisesta myönnetään Kokkolan kaupunginteatterille, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterille, Kuoro Kokkola ry:lle, Raimo Vertainen & Guardia Nueva – viihdeorkesterille, Dance All Year Long – tanssihankkeelle sekä kulttuuritoimenjohtaja Sampo Purontaukselle, kulttuuriohjaaja Berit Storelle, kaupunginjohtajan sihteeri Sonja Remellille sekä kaupungin puutarhuri Sini Sangille.

Tilaisuudessa ojennetaan myös tasavallan presidentin viime itsenäisyyspäivänä myöntämät kunniamerkit lääkäri Brit Stenmanille ja maanviljelijä Jaakko Lukkarilalle.

Kokkolan kaupungin kunniamitalit luovutetaan kotikaupunkiaan ansiokkaasti palvelleille henkilöille Kokkolasalissa perjantaina 10.9. iltapäivällä järjestettävässä juhlatilaisuudessa.

Kunniamitalien ja kunniamainintojen myöntämisestä päättää mitalitoimikunta, jonka jäsenet ovat kaupungin luottamushenkilöitä ja kaupunginjohtaja.

Kerro meille mielipiteesi!

Juttuvinkit ja uutispäivystys

Tekstiviestit ja WhatsApp: 040 036 5601

Sähköposti: toimitus@kpk.fi

#

Kommentoi 3 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »