sunnuntai 17.10.2021 | 07:07
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijan mielipide: Töyssyt eivät paranna liikenneturvallisuutta Kälviällä

Ma 4.10.2021 klo 20:10

Tosiasiaa töyssyistä ja niiden turvallisuutta parantavasta vaikutuksesta.

Esimerkki: Ullavan suunnasta tulee ambulanssi, potilas kyydissä, vakava tapaus ja kiire hoitoon. Hillissä talo palaa, vesilasti tankissa, kiire paikalle, kova vauhti, jouset poikki.

Kyseisellä tiellä töyssyt ovat täysin järjenvastaisia, ne haittaavat kansalaisten liikkumista jatkuvasti. Heikki Kivelä (KP 30.9.) viittasi koululaisten turvalliseen koulumatkaan. Pääsääntöisesti he ovat liikkeellä aamu- ja iltapäivisin, hyvin pienen ajan. Suhteellisuudentaju pettää pahasti, koska töyssyt haittaavat liikennettä ympäri vuorokauden.

Liikennesäännöt ovat hyvin selkeät, myös Kälviällä noudatettaviksi. Olen samaa mieltä, että valvontaa pitää olla, tästä vakava keskustelu poliisin kanssa. Kunhan poliisi olisi näkyvästi paikalla ja jakelisi maksumääräyksiä, eiköhän se tehoa.

Töyssyt eivät paranna turvallisuutta, vaan liikennesääntöjen mukaan liikkuminen, niin autoilijat, mopoilijat, pyöräilijät kuin jalankulkijatkin.

Liikennesuunnittelun täysi typeryys näkyy juuri Kälviällä: töyssyt, kapeikot ja omituiset tolpat. Suojatien kulmilla mukulakivet suojatiellä, syyskaste ja aamuyön pakkanen jäädyttää kivet, onpahan melkoinen luistinrata jalankulkijoille.

Yhteenveto: töyssyt ja kapeikot pois ja suojatielle sellainen pinnoitus, että on turvallista kävellä, keli kuin keli.

Kun Kälviä oli itsenäinen kunta ja valtuutetut saivat ottaa kantaa näihin toteutuneisiin suunnitelmiin, eräs valtuutettu sanoi että asiat näyttivät paperilla hyvältä, lopputulos oli työtapaturma.

Pentti Männistö

liikenneopettaja, eläkeläinen

Kokkola

#

Kommentoi 3 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »