maanantai 25.10.2021 | 20:45
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Teemu Pukki Huuhkajien sankarina Kazakstanissa – maalit toivat tärkeän voiton ja nimen historiaan

Janne Lehikoinen
Ti 12.10.2021 klo 19:43

Nur-Sultan (STT)

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue piti elossa unelmansa MM-lopputurnaukseen pääsystä, kun Kazakstan kaatui vierasottelussa 2–0. Suomen osumat tärkeässä voitossa iski Teemu Pukki, joka nosti maalisaldonsa A-maajoukkueessa 33:een ja itsensä samalla maalitilaston kärkeen miesten maajoukkuehistoriassa. Jari Litmanen ylsi urallaan 32 maaliin.

– Ensinnäkin, tärkeät kolme pistettä. Vielä on unelma elossa, Pukki aloitti V Sport -kanavan haastattelussa.

– Ja totta kai, Litin ohi... sanoinkuvaamaton fiilis. Hieno fiilis, maalitykki tiivisti nousun suomifutiksen ikonin rinnalle ja ohi.

Voitto puolestaan nosti Suomen kahdeksaan pisteeseen, kun jäljellä ovat vielä marraskuun pelit Bosnia-Hertsegovinaa ja lohkokärki-Ranskaa vastaan. Kahdeksassa pisteessä on myös Ukraina, joka pelaa tänään kello 21.45 alkavassa ottelussa kotonaan Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Bosnia-Hertsegovinalla on kuusi pistettä ennen illan ottelua.

Lohkon voittaja etenee suoraan MM-lopputurnaukseen. Lohkokakkonen jatkaa jatkokarsintaan.

Suomi lähti otteluun varsin muutetulla ryhmällä viime lauantain vaisusta ja tappion tuoneesta Ukraina-pelistä. Paluun teki 4–4–2-ryhmitys, kun puolustuksessa avasivat Albin Granlund, Nicholas Hämäläinen, Leo Väisänen ja Robert Ivanov. Vain Väisänen oli Ukrainaa vastaan avauksessa. Keskikentälle puolestaan nostettiin Urho Nissilä ja Rasmus Schüller.

Nur-Sultanin Astana-stadionin tekonurmella totuttelevan, tarkkailevan alun jälkeen ote pelissä siirtyi Suomelle, vaikka Joel Pohjanpalo joutuikin vaihtoon saatuaan rajun tärskyn päähänsä ja selkäänsä. Avauspuoliajan loppu oli sitten vieraiden näytöstä. Pukki teki vapauttavan avausosuman jakson lopulla, ja illan toisensa hän teki toisen puoliajan alkuminuuteilla. Kazakstan ei pelissä juuri Suomen maalia uhannut.

– Hyvä esitys. Joukkue osoitti henkistä kanttia tappion jälkeen, taas kerran. Peli oli hyvin kontrollissa, olen tosi tyytyväinen pelaajiin ja nämä uudet suoriutuivat hyvin, ansaitsivat paikan avauksessa, päävalmentaja Markku Kanerva iloitsi V Sportin haastattelussa.

– Puolustuksen taktiset muutokset toimivat. Tilat oli vähissä (Kazakstanin vetäytyessä), mutta kyllä se siitä alkoi aukeamaan ja muutaman olisi voinut tehdä lisääkin. Tämä oli henkisesti tärkeä voitto ja saumat (MM:ään) ovat elossa, Kanerva jatkoi ja päivitti Pohjanpalon tilannetta kertomalla, että tämä oli valitellut selän tömähtäneen kovalle alustalle.

– Toivottavasti ei pääkopassakaan mitään suurempia ongelmia, Kanerva kuvaili Pohjanpalon tilaa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »