torstai 2.12.2021 | 12:40
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijan mielipide: Perustuslaki suojaa – "Ihmisellä on oikeus suojella elinkeinoaan ja sitä kautta kasvattamiaan kotieläimiä"

Pe 5.11.2021 klo 17:15

Nurkkajuurissa kotieläinten lähellä kiertelevien susien suojelu saattaa olla perustuslakiemme vastaista. Ihmisellä on oikeus suojella elinkeinoaan ja sitä kautta kasvattamiaan kotieläimiä. Ihmisistä – lapsista – puhumattakaan.

Elinkeinonsa uhkaa on oikeus suojella ja myös susien aiheuttamaa hirvittävää kärsimystä kotieläimille. Susi söi elävältä naudalta kielen. Lammaslaumassa mellastavat sudet aiheuttivat 25 lampaan kuoleman. Susi söi elävältä lampaalta utareet. Kotieläimet eivät ole missään Jeloustovnessa, ne eivät pysty puolustautumaan.

Tilanteet ovat hirvittäviä. Susipelko on aiheuttanut senkin, että lapsia kuljetetaan kouluun omalla autolla. Koirat eivät pääse isäntiensä matkaan metsälle.

Susien jatkuva läsnäolo pimeällä maaseudulla on inhottavaa monella tapaa. Politikkojen vastuu näyttää hukkuvan vihervasemmiston suosionhaun hetteisiin.

Ihmiset ovat pystyneet elämään näidenkin asioiden kanssa maailman sivu. Nyt näyttää siltä, että vastuuta luovutetaan median ja EU:n painostuksessa perustuslain ohi muille tahoille. Maaseudulla on ihan riittävästi tekemistä muutenkin – elämä vaikeutuu entisestään.

Matti Nikkilä,

Liminka

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »