torstai 2.12.2021 | 02:44
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
RTV

Keskipohjanmaan Tv-viikon valinta: Poliisin kootut erheet Palme-tutkimuksissa

La 13.11.2021 klo 13:00

★ ★ ★

Epätodennäköinen murhaaja. Ohjaus Charlotte Brändström ja Simon Kaijser, 2021 Netflix

Missä olit 28.2.1986, kun Olof Palme ammuttiin Tukholmassa klo 23.21? Minä pussasin tulevaa vaimoani Kokkolan rautatiesillalla. Kohtalokas ilta ei unohdu. Ruotsin poliisi töppäsi pääministerin murhatutkimusten alun, eikä jatkokaan ollut kunniakas.

Ruotsalaissarjassa tuhatkasvo Robert Gustafsson on epäilty ja Mikael Persbrandt poliisijohtaja. Näyttelijät osaavat, 1980-luvun epookki vakuuttaa. Taidokas maskeeraus (paitsi Palmen) vie huomion. Naamioleikki ja peruukkiteatteri eivät estä nauttimasta sarjasta. Tutun keissin loputon kertaaminen vain alkaa tuntua jankkaamiselta jo ennen päätösjaksoa, jossa epäilty näyttää avautuvan psykologille (Kruunupyyn Sofie Lybäck).

Ongelma sekin, ettei epäilty ole kiinnostava henkilö. Poliisin erheiden sumassa hän oli kirsikka kakun päällä. Epätoivoinen virkakunta halusi panna pisteen tutkimuksille nimittämällä edes jonkun syylliseksi. Todisteita ei ole, spekulaatiota vain. Tv-sarja savuavine aseineen herättää kysymyksen viihteen etiikasta. Epätodennäköinen murhaaja sopii syntipukiksi.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »