keskiviikko 22.3.2023 | 07:39
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Viime kesänä avatulla Raution kaupalla menee hyvin: Tilikausi oli ylijäämäinen ja bensan myynti alkaa kesällä

Päivi Savela
Su 27.3.2022 klo 12:54 | päivitetty su 12:59

Itsenäisenä kyläkauppana toimiva Raution K kyläkauppa teki ensimmäisenä tilikautenaan ylijäämää. Kaupan avajaisia vietettiin kesäkuussa, ja tilille tuli ylijäämää noin 2 000 euron verran.

Kaupan toiminnasta vastaa Raution Kauppa Osuuskunta, jonka osuuskuntakokous pidettiin lauantaina. Kokous pätti ohjata ylijäämästä 5 prosenttia vararahastoon ja loput rahat edellisten tilikausien voittovaroihin. Osuuskuntakorkoa ei tältä tilikaudelta jaeta.

Parhaillaan on käynnissä kaupan entisen varastotilan muuttaminen liikekäyttöön. Tilat ovat muun muassa palvelualan pienyrittäjien vuokrattavissa, kerrotaan osuuskunnan tiedotteessa.

Valmisteilla on myös polttoainejakelun aloittaminen tulevan kesän aikana. Tarvittava laitteisto on varattu ja osuuskunnan hallitus tulee käsittelemään investoinnin etenemisen kevään aikana.

Osuuskunnan jäsenmäärä on 208 kappaletta ja osuuspääoma 126 400 euroa. Kaupan myymäläpäällikkönä toimii Nina Nilsson, hänen lisäkseen kaupan palkkalistoilla on 3 myyjää ja siivooja.

Osuuskuntakokous valitsi erovuorossa olleet hallituksen jäsenet Hannu Niemelän, Seppo Hihnalan ja Tapio Räihän jatkamaan. Muut hallitukset jäsenet ovat Leena Aittamaa, Markku Alaverronen, Vesa Hihnala ja Elisa Rautakoski.

Hallituksen ulkopuolisena sihteerinä toimii Vesa Haapakoski.

Kerro meille mielipiteesi!

Juttuvinkit ja uutispäivystys

Tekstiviestit ja WhatsApp: 040 036 5601

Sähköposti: toimitus@kpk.fi

#

Kommentoi 6 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »