sunnuntai 29.1.2023 | 11:13
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Raimo Koivukosken mielipidekirjoitus: Toholammin hallikauppa on suhmurointia

La 10.9.2022 klo 18:00

Toholammin kunnanhallitus on päättänyt mielestäni lainvastaisesti ostaa nk. Välikankaan teollisuushallin ja siinä sijaitsevan asuinkiinteistön. Tarkoituksena on ollut hankkia halli uutta paloasemaa varten.

Kunnanvaltuusto on antanut talousarvion investointiosassa määrärahan hallin hankintaan nimenomaan paloasemaa varten. Lisäksi oston ehtona on ollut, että palonsuojelurahastosta saadaan avustus. Tämä olisikin saatu, jos siihen olisi tullut se paloasema, mutta kun ei tule. Lisäksi vaadittiin että hallin kunnossa ei saa olla puutteita, muuten kauppa peruuntuisi, ja puutteitahan sieltä löytyi roppakaupalla.

Nyt kunnanhallitus ei ole antanut päätökseensä valituslupaa, koska kyseessä on heidän mukaansa aiemman päätöksen täytäntöönpano eikä uusi päätös.

Tämä on täyttä soopaa. Kysehän on nimenomaan uudesta päätöksestä, mikä olisi kuulunut ensin kierrättää valtuuston kautta, jotta valtuusto olisi antanut kauppaan määrärahan, jos valtuusto olisi katsonut kunnan kannalta hankinnan tarpeelliseksi.

Niin kunnanjohtaja kuin kunnanhallituksen puheenjohtajakin ovat perustelleet asiaa kuntalaisille epäolennaisilla väitteillä.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja jopa tiesi etukäteen oikeuden päätöksenkin (Keskipohjanmaa-lehdessä 22.8): “Toinen vaihtoehto olisi ollut edetä oikeusteitse ja sieltä olisi tullut päätös, että kiinteistökauppa on laitettava täytäntöön ja kunnalle olisi tullut vielä oikeudenkäyntikulut”. Tuollainen väite Ville Suomalalta on pahasti harhaanjohtava.

Hannu Kivelä on ollut ajan hermolla ja tietoinen laillisesta toimintatavasta ja jättänyt täysin oikeaoppisesti eriävän mielipiteensä päätöksestä. Kaupassa näyttää olevan hyvin yksiselitteinen kuvio eli hyväveli-järjestelmä.

Nyt on haaskattu kuntalaisten veroeuroja aivan mielettömyyksiin, suunnitteluun ym. yli 60 000 euroa. Sekä ostettu teollisuushalli ja asuinkiinteistö, jolle ei ole edes käyttöä, hintaan 429 000 euroa.

Vaikuttaa siltä, että tässä päätöksenteossa mukana olleilla tahoilla ei ole selkärankaa myöntää virheitään ja ottaa vastuuta niistä, vaikka selvästi voidaan osoittaa, että nyt ei mennyt asiat niin kuin piti. Tässä vaan sälytetään kaikki kuntalaisten maksettavaksi.

Tällä tyylillä saavat kohta luovuttaa kunnan avaimet jollekin ulkopuoliselle ja päätöksenteko siirretään muille tahoille.

Raimo Koivukoski

Toholampi

Nyt on haaskattu kuntalaisten veroeuroja aivan mielettömyyksiin.

#

Kommentoi 12 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »