tiistai 21.3.2023 | 20:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Marketta Similän mielipidekirjoitus: Toholammin seurakunnan ongelma on yhteistyökyvyttömät luottamusmiehet

Ti 11.10.2022 klo 00:00

Toholammin seurakunnassa tämän valtuustokauden alussa kirkkovaltuuston puheenjohtaja totesi, että aloitetaan puhtaalta pöydältä. Itse ymmärsin tämän niin, ettei edellisellä valtuustokaudella tapahtuneisiin asioihin enää palata, vaan että yhdessä toimimme seurakuntamme parhaaksi. Myöhemmin hyväksytyssä strategiassa painotetaan avoimuutta.

Mielestäni nämä asiat eivät ole toteutunut hyvin. Pieni joukko (saman valtuustoryhmän jäsenetkö?) on salassa valmistellut kanteluita, eikä kanteluiden sisältöä tai päätöksiä ole tuotu tiedoksi muille valtuutetuille.

Yhteistyökyvyttömyys on näkynyt mm. siinä, että pari vuotta sitten Sinun seurakuntasi -ryhmä ei hyväksynyt enemmistönä Yhteinen seurankuntamme -valtuustoryhmämme esitystä kirkkoneuvoston jäseneksi, vaikka vaalituloksen perusteella paikka olisi kuulunut ryhmällemme.

Viimeisen vuoden aikana muutamat seurakunnan työntekijät, ei esimies, ovat henkilökohtaisesti kertoneet minulle, etteivät he reilusti ole pystyneet kertomaan omia eriäviä mielipiteitään puheenjohtajille. Työyhteisö on todistetusti voinut hyvin, mutta parannettavaa olisi ollut luottamushenkilöiden suhteessa työntekijöihin.

Toholammin seurakunnassa kirkkoneuvoston ja -valtuuston kokousasiat ovat olleet hyvin valmisteltuja ja viranhaltijat ovat toimineet kokouksissa moitteettomasti. Kirkkoherran johdolla on ajantasaistettu seurakunnan sääntöjä ja ohjeita, talous ja työntekijöiden väliset suhteet ovat tulleet kuntoon. Vuosien aikana työntekijöitä on vaihtunut monesta eri syystä.

Olisiko myös meidän luottamushenkilöiden syytä katsoa peiliin ja muuttaa toimintatapaamme? Ei kyttäilyä ja toisista virheiden etsimistä, vaan toimintaa tukemalla ja arvostamalla toinen toisiamme, luottamalla toisiimme, hyväksymällä erilaiset mielipiteet ja tarvittaessa etsimällä yhdessä sopuratkaisuja.

Marketta Similä

kirkkovaltuutettu 2011–2022

kirkkoneuvoston jäsen 2015–2020

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »