tiistai 21.3.2023 | 18:55
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Timo Rajaniemen mielipidekirjoitus: Kotiseurakunta on hengellinen kotini – lapsi- ja nuorisotyö tärkeät työmuodot

To 3.11.2022 klo 14:30

Seurakuntavaalit

Kokkolan suomalainen seurakunta on minun hengellinen kotini. Voin käydä jumalanpalveluksissa ja messuissa sunnuntaisin tai voin seurata palvelusta striimattuna YouTubesta. Olen seurakunnan jäsen ja saan palveluita perheeni juhliin elämän eri vaiheissa, lapseni ovat saaneet käydä kerhoissa ja leireillä. Rippikoulu on ollut heille erityisen tärkeä.

Osallistun seurakunnan päätöksentekoon usein yhteisen kirkkovaltuuston varavaltuutettuna ja säännöllisesti kasvatuksen johtokuntaan varapuheenjohtajana, olen toiminut seurakunnan päättäjänä kahdeksan vuotta. Nuorille tarjottavat seurakunnan palvelut ovat mielestäni seurakunnan tärkein työmuoto jumalanpalvelusten lisäksi.

Valitettavaa on, että seurakunnan toimintaa rajoittaa vähenevät käyttövarat, kirkosta eroaminen on lisännyt talouden tiukkuutta. Moni ei mieti, kuinka hienoja palveluita seurakunnat tarjoavat meille kaikille. Voisin luetella lukuisia työmuotoja. Seurakunnan toiminta ja palvelut ovat tarjolla kaikille tarvitseville. Toimin seurakunnassa vapaaehtoisena kirkkoväärtinä, kolehdin kerääjänä ja striimaajana.

Seurakunnan tärkein anti minulle kristittynä, uskovana ovat sakramentit, Sanan selittäminen ja hengellinen musiikki, virret. Onneni on olla Herraa lähellä -laulu kaikui aikoinaan opiskelijailloissa, eikä siitä onnellisuudesta ole tarvinnut luopua. Kristillinen vakaumus on antanut elämälleni tarkoituksen ja suunnan.

Minulle onnellisuus on sitä, että saan olla vapahdettu, hyväksytty ihminen. Seurakunnat kutsuvat kaikkia kuulemaan evankeliumia, jokainen kelpaa Jumalalle Jeesuksen pelastustyön ansioista.

Monet kuuluvat herätysliikkeisiin, joilla on erilaisia näkemyksiä uskonasioista. Näistä liikkeistä voi löytää itselleen hengellisen kodin. Seurakunnan tilaisuudet ovat kuitenkin kaikille tarkoitettuja ja toiminta yhdistää eri liikkeitä ja ryhmiä. Oma vakaumukseni on lähellä herätyskristillisyyttä, johon liittyy ratkaisukeskeisyys.

Kukaan ei edellytä kuulumista näihin ryhmiin, minulle itselleni riittää kotikirkon tilaisuudet ja palvelut, joissa saan kokea olevani hyväksytty omine puutteineni.

Olen nyt ehdolla yhteiseen kirkkovaltuustoon ja Kokkolan suomalaisen seurakunnan kirkkoneuvostoon. Minulla on hyvin aikaa jäätyäni eläkkeelle vakituisesta opettajan työstä ja viimeksi pääluottamusmiehen tehtävästä.

Koen lapsi- ja nuorisotyön perheiden oman kasvatustyön tukena tärkeäksi työmuodoksi. Kokemukseni kautta olen saanut rohkeutta tarttua tehtäviin ja haasteisiin.

Kaikille yhteistä kotikirkkoa tarvitaan.

Timo Rajaniemi

seurakuntavaaliehdokas

Kokoava seurakunta

Kokkola

Lue täältä seurakuntavaaleihin 2022 liittyviä uutisia ja mielipidekirjoituksia.

Nuorille tarjottavat palvelut ovat seurakunnan tärkein työmuoto jumalanpalvelusten lisäksi.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »