tiistai 21.3.2023 | 18:40
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Risto Nikkasen mielipidekirjoitus: "Seurakunnan ensisijainen tehtävä on johdattaa ihmiset Taivaaseen"

Pe 4.11.2022 klo 16:09 | päivitetty ti 08:13

Seurakuntavaalit

Evankelisluterilainen kirkko on vuosikymmenten ajan tuskaillut jäsentensä vähenemistä. Sekä liberaalit että konservatiivit eroavat. Kummatkin eri syistä.

Tätä pohtiessa on tärkeää tiedostaa, että seurakuntien ensisijainen tehtävä ei ole saada kirkkoja täyteen hinnalla millä hyvänsä. Seurakuntien ensisijainen tehtävä on johdattaa ihmiset Taivaaseen.

Siksi ratkaisu on molemmille sama.

Herätyksen historiasta tunnemme lukuisia tapauksia, joissa eri ihmiset ovat saaneet löytää Raamatun mukaisen uskon. Paavo Ruotsalainen omana etsikonaikanaan kuuli seppä Högmanilta, että ”Yksi sinulta puuttuu ja sen mukana kaikki – Kristuksen sisällinen tunto.” Tämä avasi Ruotsalaiselle ymmärryksen löytää Jeesuksen sovintotyö todeksi omalle kohdalleen. Martti Lutherin tornikokemus johti hänet löytämään armon. Saman uskon saivat vastaanottaa Paavali, syntinen nainen ja lukuisat muut Raamatussa kerrotut ja myös muut ihmiset.

Siksi ihmettelen sitä, että luterilaisessa kirkossa niin harvoin kuulee julistusta, joka auttaa etsikonajassa olevaa löytämään omakohtaisen uskon.

Raamattu ja kirkkovuoden tekstit eivät ole tässä esteenä. Päinvastoin. Kirkkovuoden kalenterissa on Raamatun tekstejä, jotka neuvovat sisälle uskoon ja pysymään siinä. Jeesus mm. sanoo (Matt 7:13-14): ”Menkää sisään ahtaasta portista. Monet menevät avarasta portista ja laveaa tietä, mutta se vie kadotukseen. Miten ahdas onkaan se portti ja kapea se tie, joka vie elämään, ja vain harvat löytävät sen!”

Tehdään suuri vääryys jokaista ihmistä kohtaan, jolle ilman omakohtaista kääntymystä uskotellaan hänen olevan elämäntiellä. Hän ei siksi koskaan pääse sille, eikä kokemaan, mitä Pyhän Hengen synnyttämä usko Jeesukseen on.

Jos julistus ja opetus auttavat ihmisiä löytämään henkilökohtaisen elävän uskon, niin sillä on myös se vaikutus, että ihmiset haluavat osallistua seurakunnan toimintaan. Sama Jumalan Pyhä Henki, joka synnyttää elävän uskon, vaikuttaa janon saada kuulla totuudellista Raamatun opetusta. Ja sitä kirkon on tarjottava.

Risto Nikkanen

seurakuntavaaliehdokas

Yhdessä kotiseurakuntamme parhaaksi

Kokkola

Lue täältä seurakuntavaaleihin 2022 liittyviä uutisia ja mielipidekirjoituksia.

Sekä liberaalit että konservatiivit eroavat kirkosta.

#

Kommentoi 3 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »