tiistai 21.3.2023 | 19:53
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Eeva-Kaija Nygårdin mielipidekirjoitus: Seurakunta ja kirkko julkisoikeudellisena yhteisönä ovat osa yhteiskuntaa

Seurakuntavaalit
Ti 8.11.2022 klo 18:00

Olen ehdolla Kokoava seurakunta -valitsijayhdistyksen kautta Kokkolan suomalaisen seurakunnan seurakuntaneuvostoon. Seurakunta ja kirkko ovat minulle tärkeitä ja ajattelen, että kirkon sanoma kuuluu jokaiselle ketään ulossulkematta. Lähimmäisen hätä ja avuntarve on seurakunnassa huomioitava riippumatta siitä, kuuluuko kirkkoon vai ei.

Seurakuntayhteyteen ja toimintamuotoihin osallistuminen on kuin polku, jota voi kulkea läpi elämän vauvasta elämän loppuun asti. Kasteen ja ehtoollisen lahjat kantavat matkalla ja ovat meille kaikille tarjolla.

Seurakunnan kasvatustyö on erityisen lähellä sydäntäni. Olen toiminut seurakuntaneuvoston edustajana kasvatuksen johtokunnassa sekä neuvoston valitsemana lapsiasiahenkilönä. Lapsivaikutusten arvioinnissa eli LAVA:ssa pyritään huomioimaan päätösten vaikutus alle 18-vuotiaisiin lapsiin ja nuoriin kirkon päätöksenteossa ja toiminnan suunnittelussa.

Lähes 40 vuoden työurallani seurakunnan nuorisotyöntekijänä sain olla satojen perheiden mukana iloissa ja suruissa, ja monelta osin yhteys on jatkunut vielä eläkevuosinakin. Olen tehnyt yhteistyötä diakonia- ja lähetystyön kanssa ja ollut mukana vapaaehtoistyön tehtävissä, mm. vapaaehtoistoiminnan ohjausryhmässä, kirkkoväärtinä ja erilaisissa tempauksissa.

Päätöksenteossa koen tärkeäksi perehtyä kaikkiin asioihin, joita kokouksissa käsitellään, ei ainoastaan itselle läheisiin aiheisiin. Päätösten tulee palvella koko seurakuntaa. Omalla toiminnallaan seurakunta voi olla tukemassa ihmisiä heidän elämäntilanteissaan ja laajemminkin olla vahvistamassa yhteisön ja yhteiskunnan henkistä kriisinkestävyyttä.

Seurakuntaneuvostossa olen ollut mukana kaksi kautta ja olen pyrkimässä kolmannelle kaudelle. Aina ei ole ollut helppoa, mutta vastuuta olen parhaani mukaan kantanut, kun luottamustehtävä on minulle uskottu. Se on ollut myös kasvun paikka.

Mitä toivon uudelta kaudelta, jos tulen valituksi seurakuntaneuvostoon? Toivon avointa ja keskustelevaa päätöksentekoa, jossa jokaisen mielipidettä kunnioitetaan.

Päätöksenteon tulee perustua kristillisiin arvoihin ja samalla tulee huomioida nykyinen lainsäädäntö. Seurakunta ja kirkko julkisoikeudellisena yhteisönä ovat osa yhteiskuntaa.

Toivon oikeudenmukaisuuden, yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon toteutumista sekä läpinäkyvyyttä päätöksenteossa.

Eeva-Kaija Nygård

seurakuntavaaliehdokas

Kokoava seurakunta

Kokkolan suomalainen seurakunta

Lue täältä seurakuntavaaleihin 2022 liittyviä uutisia ja mielipidekirjoituksia.

Päätöksenteon tulee perustua kristillisiin arvoihin ja samalla tulee huomioida nykyinen lainsäädäntö.

#

Kommentoi 2 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »