keskiviikko 22.3.2023 | 08:43
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Merja Vaittisen mielipidekirjoitus Nordean asiakaspalvelusta: "Ettei jo menisi kyykyttämisen puolelle!"

Pe 11.11.2022 klo 18:30

Kokkolassa yksin asunut läheiseni menehtyi syyskuussa. Valtuutettuna kuolinpesänhoitajana sain tiedon, että hänellä oli tallelokero kotikaupunkinsa Nordeassa.

Soitin pankin valtakunnalliseen palvelunumeroon, selvittääkseni miten saan lokeron avatuksi. Mitään muuta numeroahan ei netistä löydy.

Pitkällisten pimputusten jälkeen sieltä neuvottiin ystävällisesti, että kunhan tiedän ajan, milloin olen paikkakunnalla hoitamassa asioita, niin soittamalla samaan numeroon ajanvaraus onnistuu.

Näin teinkin, useamman kerran. Kuitenkaan onnistumatta. Sain vain tiedon, että pankille on välitetty takaisinsoittopyyntö.

Palasin kotiin yli tuhannen kilometrin matkalta mukanani tuhkauurna, mutta ei tallelokeron sisältöä. Molempina päivinä olin käynyt konttorin lukittujen ovien takana. Valot kyllä paloivat, mutta avaamaan ei tultu summeria soittamallakaan. Ovessa olleen tiedotteen mukaan sisälle pääsi vain varaamalla ajan ko. palvelunumerosta.

Takaisinsoitto tuli useita viikkoja myöhemmin. Nyt ajanvaraus olisi onnistunut, mutta en ollut halukas matkustamaan uudestaan, kenties todetakseni, että lokero onkin tyhjä!

Neuvottelun jälkeen sovittiin ehdotuksestani, että lähetän avaimet ja tarvittavat dokumentit kirjattuna kirjeenä konttoriin. He lupasivat lähettää sisällön, ei suinkaan kirjattuna postitse, vaan pankin sisäisenä postina lähikaupunkini Nordeaan.

Kahden viikon kuluttua sain puhelun Nordean ruotsinkielisestä palvelunumerosta. Virkailija kertoi, että he jo ”melkein” avasivat lokeron, mutta jäivät pohtimaan juridiikkaa. Entäs jos joku kyseisen kuolinpesän osakkaista riitauttaakin avaamisen pankin toimesta? Tämän vuoksi he tarvitsevat vielä valtakirjan jokaiselta osakkaalta. Vakuutin, että kukaan ei tule riitauttamaan asiaa. Päinvastoin, kaikki odottavat, että tämä episodi saadaan päätökseen. Ja perunkirjoitus hoidetuksi.

Nyt olen onnistunut varaamaan useamman viikon päähän ajan lähikaupungin Nordeaan. Toiveikkaana, että asia saataisiin silloin päätökseen.

Voin vain ihmetellä, miksi konttoriin ei pääse sisälle edes palvelupäivänä? Miksei niihin voi soittaa suoraan? Ja miksi toimihenkilöille ei palveluneuvonnan mukaan voi lähettää edes sähköpostia?

Saamani kohtelu on kaukana hyvästä asiakaspalvelusta, ettei jo menisi kyykyttämisen puolelle!

Merja Vaittinen

Rääkkylä

Pohjois-Karjala

Palasin kotiin yli tuhannen kilometrin matkalta mukanani tuhkauurna, mutta ei tallelokeron sisältöä.

#

Kommentoi 4 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »