keskiviikko 22.3.2023 | 09:04
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Pärmäkoski jäi viisi sekuntia palkintosijasta Rukalla, miehissä Kläbo johdatti Norjan kolmoisvoittoon – Anni Alakoskelle uran ensimmäiset normaalimatkan mc-pisteet

Naisissa ruotsalaiset ottivat kaksoisvoiton maailmancupin kympiltä. Miehissä Norja oli odotetun vahva.

STT, Vili Ruuska (KP)
La 26.11.2022 klo 15:54

Kuusamo

Ei tullut lauantaina käydyistä maastohiihdon maailmancupin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailuista suomalaisille aivan sellaista paraatimarssia kuin vielä alkuviikolla toivottiin.

Miesten osalta haaveet haihtuivat savuna ilmaan jo arkena, kun ennakkosuosikki Iivo Niskanen joutui jäämään pois koronavirustartunnan takia. Perttu Hyvärinen hiihti lupauksia antavasti sijalle 12, top 30:een ylsivät hänen lisäkseen Lauri Lepistö (18:s) ja Markus Vuorela (23:s). Pohti Ski Teamin Juuso Haarala oli 34:s.

Podiumille nousi ainoastaan norjalaisia. Johannes Hösflot Kläbo paineli toistamiseen tänä viikonloppuna ykköseksi 20,5 sekunnin erolla Pål Golbergiin. Kolmas oli Martin Löwström Nyenget 28 sekunnin erolla Kläboon. Kärkikymmenikköön mahtui kuusi norjalaista.

Anni Alakoski tulossa maaliin Rukan maailmancupin naisten 10 kilometrin kilpailussa.
Hanna Rautio

Naisissa menestysodotukset sen sijaan olivat vielä kisapäivän aamunakin realistisia. Krista Pärmäkoski oli parhaana suomalaisena viides. Pärmäkoskea nopeampia olivat Ruotsin Ebba Andersson ja Frida Karlsson, Saksan Katharina Hennig ja Norjan Anne Kjersti Kalvå.

Pärmäkoski hävisi voittajalle 18,3 sekuntia. Kolmossija karkasi Pärmäkoskelta viiden sekunnin päähän. Eilen Pärmäkoski oli sprintissä 21:s, mutta kymppi on hänen bravuurimatkansa.

– Pieni ero kolmanteen sijaan, Pärmäkoski kommentoi Ylen tv-haastattelussa.

Muista suomalaisista Kerttu Niskanen oli pettymyksekseen vasta kymmenes. Niskanen oli Ylen tv-haastattelussa kysymysmerkkinä, miksi hiihto ei toiminut paremmin.

– Pitää vähän miettiä, miksi hiihto oli tuollainen. Tahmealta tuntui, Niskanen sanoi.

Perjantaina sprintissä neljänneksi hiihtänyt Jasmi Joensuu oli 14:s, mikä on cupissa hänen paras sijoituksensa sprinttiä pidemmillä matkoilla.

Joensuun tavoin paremmin sprinttereinä tunnetut Katri Lylynperä ja Jasmin Kähärä onnistuivat myös, sillä Lylynperä oli 15:s ja Kähärä 23:s.

Reisjärveltä kotoisin oleva Anni Alakoski hiihti 26. sijalle. Nämä pisteet ovat hänen ensimmäisensä normaalimatkoilla maailmancupissa. Perjantaina sprintissä sauvarikosta kärsinyt Johanna Matintalo oli 29:s.

Kisat jatkuvat sunnuntaina 20 kilometrin takaa-ajokilpailulla. Vapaan hiihtotavan ladulle startataan tämän päivän aikaeroilla.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »