keskiviikko 22.3.2023 | 18:10
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Tuore Suomen mestari Simo Törnvall: "Taitaapa tosiaan olla, ettei näistä kinkereistä ole ennen mitalia minulle tullut"

Jarno Herranen
Su 5.2.2023 klo 15:50 | päivitetty su 15:56

Ei ollut ihan paras mahdollinen valmistautuminen Kalajoen Junkkareiden Simo Törnvallilla veteraanien SM-hiihtojen päätöspäivään, mutta eipä tuo tahtia liiemmin näyttänyt haittaavan. Törnvall nimittäin voitti SM-kultaa vapaan kympillä 55-vuotiaiden sarjassa.

– Piti laittaa asiat tärkeysjärjestykseen. Lauantaina oli pojan valapäivä Sodankylässä, joten valmistautuminen ei ollut paras mahdollinen, kun tuli istuttua autossa niin paljon. Mukavasti meni ja kiva oli onnistua, Törnvall kertoi kisan jälkeen.

Someron maastoista tienattu SM-mitali oli Törnvallille ensimmäinen laatuaan.

– Taitaapa tosiaan olla, ettei näistä kinkereistä ole ennen mitalia minulle tullut. Sarjat ovat aina olleet kovia, kun on Törmäsen Marko, Ojalan Jukka-Pekka ja kumppanit olleet vastassa. He kuitenkin ovat puolitotisia veikkoja, Törnvall mietti.

SM-hopeaa Törnvallin vanavedessä saavutti Vetelin Urheilijoiden Ismo Parkkonen. Maalissa kaksikolla oli eroa puoli minuuttia.

Ojala ei sunnuntaina Haapajärvellä kisannut, Törmänen puolestaan mahtui ikänsä puolesta vielä 50-vuotiaisiin. Kyseisessä sarjassa Törmänen sijoittui kolmanneksi. Mestaruuden vei Vetelin Urheilijoiden Kuisma Taipale, joka kukisti Juha Almin kahdeksalla ja Törmäsen 12 sekunnilla.

– Tietysti aina pitää lähteä taistelemaan mestaruudesta. 50-vuotiaiden sarja on kuitenkin niin kova, että yllätyksenä voitto tuli. Mitalia toki lähdin hakemaan, Taipale kommentoi.

Kuisma Taipale nautti tiukasta voittokamppailusta.
Jarno Herranen

Tasainen voittokamppailu oli konkarin mieleen.

– Tiesin, että niin edessä kuin takana oli tiukkaa. Kyllä se vain aina auttaa, kun saa sopivasti väliaikoja. Totta toki on sekin, että kympillä pitää painaa koko ajan kohtuu kovaa, oli tilanne mikä tahansa.

Kolmannen mestaruuden alueelle toi IF Åsarnan Stefan Storvall, joka voitti 60-vuotiaiden kympin 18 sekunnin turvin.

Stefan Storvall ylsi veteraanien SM-mitaleille jälleen kerran.
Jarno Herranen

– Tietysti fiilis on hyvä voiton jälkeen, mutta perjantaina ajatukset olivat toiset. Perjantain viesteissä olin niin huonossa hapessa, että tuntui, ettei tästä tule yhtään mitään, Storvall totesi.

Kolmen mestaruuden lisäksi kisojen päätöspäivä toi keskipohjalaisille useita mitaleita. SM-hopealle hiihtivät Ylivieskan Kuulan Eija Soukka (N60), IK Falkenin Marjo Ena (N55) sekä Vetelin Urheilijoiden Jari Kalliokoski (M45).

SM-pronssia tienasivat IF Åsarnan Ulrika Myrevik-Svenlin (N50), IF Minkenin Johanna Skog (N40) ja Sievin Sisun Jani Tuovila (M45).

Kerro meille mielipiteesi!

Juttuvinkit ja uutispäivystys

Tekstiviestit ja WhatsApp: 040 036 5601

Sähköposti: toimitus@kpk.fi

#

Kommentoi 2 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »