tiistai 21.3.2023 | 20:33
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

YLE: Kaivosyhtiö Keliberin ympäristöluvasta jätettiin kolme valitusta

Päivi Savela
Ti 7.2.2023 klo 07:49 | päivitetty ti 09:29

YLE uutisoi maanantaina, että kaivosyhtiö Keliberin ympäristöluvasta on jätetty kolme valitusta. Aluehallintovirasto myönsi joulukuussa ympäristöluvan Rapasaaren kaivosalueelle ja Päivänevan rikastamolle.

Keliberin hanke sijoittuu Kaustisen, Kokkolan ja Kruunupyyn alueille.

Yksi valittajista on Keliberin entinen toimitusjohtaja Olle Sirén, jonka mukaan ympäristölupakäsittelyssä ei ole mainittu ollenkaan alkuaine berylliumia. Se voi aiheuttaa terveyshaittoja.

Muut valittajat ovat Kansalaisten kaivosvaltuuskunta ry. ja Vesiluonnon puolesta ry.

Keskipohjanmaa uutisoi joulukuussa, kun kaivosyhtiö Keliber sai myöhäisen joululahjan. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto myönsi yritykselle ympäristöluvat Rapasaaren kaivokseen sekä Päivänevan rikastamoon.

Ympäristölupa koskee spodumeenipegmatiittimalmin louhintaa avo- ja maanalaisesta louhoksesta, malmin ja sivukiven murskausta, rikastusta, kaivannaisjätteiden käsittelyä ja läjitystä jätealueille sekä näihin liittyviä aputoimintoja sekä käsitellyn jäteveden johtamista Köyhäjokeen.

Luvan saaneet kaivos ja rikastamo ovat yksi osa Keliberin lähes 600 miljoonan euron suurhanketta, jonka keskiössä on Kokkolaan rakennettava litiumkemiantehdas.

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »