tiistai 21.3.2023 | 20:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kaustisella kiinnostava myyntipäätös siirtyi seuraavaan kokoukseen – Markkulan palvelukeskuksesta ja Köyhäjoen koulusta tehdyt tarjoukset eivät vielä julkisia

Kristian Sundqvist
Ti 7.2.2023 klo 12:03

Kaustisen kunnanhallitus käsitteli maanantaisessa kokouksessaan Köyhäjoen koulun sekä sen yhteydessä olevien asuntojen ja Markkulan palvelukeskuksen myymistä. Kunnanhallitus päätti viime vuoden syyskuussa asettaa kiinteistöt julkiseen myyntiin.

Päätös ei tuolloin syntynyt yksimielisesti, vaan Tina Lindskog (ps.) ja Sami Mäkelä (ps.) jättivät asiasta eriävänä mielipiteen.

Määräaikaan 30.11.2022 mennessä Markkulan palvelukeskuksesta jätettiin kolme osatarjousta. Kokonaistarjouksia ei jätetty. Köyhäjoen koulusta jätettiin yksi tarjous.

Asia ei maanantainakaan edennyt päätökseen saakka, vaan kunnanhallitus kävi asiasta periaatekeskustelun ja siirsi asiasta päättämisen seuraavaan kokoukseensa. Tarjoajista ja tarjouksista ei kunnanjohtaja Arto Alpian mukaan tässä vaiheessa kerrota julkisuuteen.

Markkulan palvelukeskukseen kuuluu neljä rakennusta, joissa on kerrosalaa yhteensä 4416 neliötä. Vuonna 2014 lakkautettu palvelukeskus sijaitsee kahdella yhteensä runsaan kolmen hehtaarin tontilla. Markkulan tasearvo maaliskuussa 2022 oli 89 000 euroa.

Köyhäjoen koulu on valmistunut vuonna 1963 ja sen kokonaisala on 609 neliötä. Koulun yhteydessä on neljä asuntoa ja näillä on kerrosalaa 332 neliötä. Rakennukset sijaitsevat kahdella yhteensä vajaan hehtaarin kokoisella tontilla. Köyhäjoen koulu lakkautettiin vuonna 2021. Rakennuksen tasearvo oli vuonna 2019 tehdyssä kouluverkkoselvityksessä 214 000 euroa.

Kunnanhallituksella oli maanantaina listallaan myös lausuntojen antaminen yhteen Kaustisen kunnanhallituksen ja yhteen Kaustisen kunnanvaltuuston päätöstä koskeviin, Vaasan hallinto-oikeudelle jätettyihin valituksiin.

Kunnanvaltuusto teki viime vuoden lokakuussa päätöksen luovuttaa laskettelurinteen tilat tytäryhtiölleen Kaustisen Kehitys Oy:lle. Hallinto-oikeuteen valittaneiden mukaan päätöksenteossa meneteltiin virheellisesti jääviyssäädösten osalta. Kunnanhallitus toteaa maanantaina päättämässään lausunnossa kuntalakiin vedoten, että ei ole ollut syytä epäillä kunnanvaltuuston päätöksen laillisuutta. Kunnanhallitus siis katsoo, että valitus on hylättävä.

Samaan asiakokonaisuuteen liittyvän ja kunnanhallituksessa viime elokuussa tehtyä päätöstä koskevan valituksen osalta hallitus katsoo, että valittajan esittämät asiat eivät etene kunnassa ennen hallinto-oikeuden ratkaisua [valtuuston päätöstä koskevan valituksen osalta].

Käsittelyssä oli myös lausunnon antaminen Perhonjokilaakson kunnat läpäisevän Kalajoki-Alajärvi -voimalinjahankkeen ympäristövaikutusarvioselostukseen. Kaustisella linja kulkisi reittiratkaisusta riippuen 22-25 kilometrin matkalla.

Kaustinen otti asiaan maanantaina kriittisen kannan. Kunnanhallitus katsoo, että asian valmistelussa on turhaan jättäydytty vain yhden eli eniten tilaa vaativan pylväsvaihtoehdon varaan ja maakaapeloinnit on unohdettu tyystin.

Kerro meille mielipiteesi!

Juttuvinkit ja uutispäivystys

Tekstiviestit ja WhatsApp: 040 036 5601

Sähköposti: toimitus@kpk.fi

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »