tiistai 21.3.2023 | 19:48
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Perjantaina Pietarsaaressa sattuneen vakavan kolarin tapahtumista lisätietoa: Rekkakuskin ei epäillä syyllistyneen liikennerikkomukseen

Vili Ruuska
Ti 7.2.2023 klo 14:45

Perjantaina Pietarsaaressa Kolpintiellä sattuneen turverekan ja henkilöauton välisen kolarin tutkinta on alkanut.

Onnettomuudessa loukkaantuivat henkilöauton kuljettaja ja matkustaja, rekkakuski selvisi tiettävästi lievillä vammoilla. Henkilöauton kyydissä olleiden vammojen laatua tai vakavuutta ei poliisista tarkenneta.

Onnettomuuden osapuolia ei ole vielä kuultu, vaan heille on annettu aikaa henkiseen ja fyysiseen toipumiseen. Tapahtumien kulku on kuitenkin jo pääpiirteissään poliisin tiedossa.

– Ajoneuvoyhdistelmä eli rekka oli ajanut Kolpintietä suuntana Pietarsaari. Vastakkaiseen suuntaan tuli henkilöauto. Loivassa mutkassa rekan kuljettaja menetti rekan hallinnan, jolloin rekka luisui vastaantulevien kaistalle ja törmäsi henkilöautoon. Henkilöauto törmäsi rekan perävaunun takaosaan, tutkinnanjohtaja Sören Nyman Pohjanmaan poliisista rekonstruoi.

Vähintäänkin osasyy onnettomuuteen on keli. Tie oli Nymanin mukaan jäinen ja erittäin liukas.

Saatujen tietojen perusteella rekka ei ole kulkenut ylinopeutta. Muistakaan liikennerikkomuksista ei ole viitteitä. Esimerkiksi lepoajat vaikuttavat olleen kunnossa.

Tapausta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Lue alkuperäinen uutinen aiheesta:

Kolme henkilöä loukkaantui rajussa turverekan ja henkilöauton nokkakolarissa Pietarsaaressa – Kolpintie saatiin auki vasta puoli viiden aikaan

Kolari sattui perjantaina aamupäivällä. Pietarsaaren vilkkaimpiin väyliin kuuluva Kolpintie oli suljettuna liikenteeltä tunteja. Kello 16.30 liikenne palautui normaalisti.

Liikennehäiriö pitkittyi vaativan pelastustehtävän takia. Täydessä lastissa ollut turverekka kaatui onnettomuudessa kyljelleen. Kun perävaunu ja rekka saatiin tyhjennettyä, pelastuslaitos puhdisti ja suolasi onnettomuuskohdan.

Kerro meille mielipiteesi!

Juttuvinkit ja uutispäivystys

Tekstiviestit ja WhatsApp: 040 036 5601

Sähköposti: toimitus@kpk.fi

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »