tiistai 21.3.2023 | 18:56
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Museotoimenjohtajan paikka avoinna Kokkolassa – "Tarkoituksena on saada virantäyttö hoidettua nyt kevään aikana", kertoo sivistysjohtaja

Minna Mustonen
Ti 7.2.2023 klo 16:25

Kokkolan kaupungin sivistystoimi hakee museotoimenjohtajaa vakinaiseen virkasuhteeseen syyskuun alusta alkaen.

Museojohtaja Kristina Ahmas jää emeritaksi elokuun lopussa.

– Meillä on parasta aikaa viranhaku avoinna ja se päättyy 28.2. Tarkoituksena on saada virantäyttö hoidettua nyt kevään aikana, kertoo sivistysjohtaja Terho Taarna.

Museotoimenjohtaja vastaa kaupungin museopalvelujen vastuualueen johtamisesta ja kehittämisestä sekä toimii K.H.Renlundin museon johtajana ja kaupungin sivistystoimen johtoryhmän jäsenenä. Viran hoitamiseen kuuluvat vastuualueen johtaminen, noin 19 henkilön työyhteisön henkilöstöjohtaminen, talousarvion valmistelu- ja seurantavastuu sekä museotoiminnan kokonaisvaltainen kehittäminen ja ulkoisten verkostojen ylläpito.

Viran kelpoisuusehtona on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, minkä lisäksi edellytetään johtamisosaamista, vahvaa museoalan tuntemusta ja ymmärrystä kulttuurilaitosten toiminnan luonteesta. Avoinna olevan hakemuksen mukaan tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää lisäksi visionäärisyyttä ja kehittämishakuisuutta, oma-aloitteista työotetta, organisointikykyä sekä hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja.

Hakijalle eduksi luetaan julkishallinnon tuntemus, henkilöstöhallinnon kokemus sekä kokemus monialaisesta sidosryhmäyhteistyöstä.

Tulevalta museotoimenjohtajalta edellytetään hyvää suomen ja ruotsin kielen suullista ja kirjallista taitoa sekä kykyä työskennellä myös englannin kielellä. Muu kielitaito katsotaan eduksi.

Tehtävän palkkaus määräytyy kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaisesti.

Kokkolan museopalvelujen tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa ymmärrystä kulttuuriperinnön ja taiteen merkityksestä niin Kokkolassa kuin ylipäätään Keski-Pohjanmaan alueella. Museotoiminnan sisällöillä on keskeinen asema yli 400-vuotiaan sivistyskaupunki Kokkolan vetovoimaisuuden vahvistajana.

Osana valtakunnallista kulttuuriperintövastuuta K.H.Renlundin museo toimii alueellisena vastuumuseona Keski-Pohjanmaan maakunnassa.

Kerro meille mielipiteesi!

Juttuvinkit ja uutispäivystys

Tekstiviestit ja WhatsApp: 040 036 5601

Sähköposti: toimitus@kpk.fi

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »