keskiviikko 22.3.2023 | 08:45
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Veteliläinen Jarno Vähäkainu on eronnut Valta kuuluu kansalle -puolueesta – Puolue valitsi maanantaina uuden hallituksen kokouksessa, jota väitetään laittomasti koolle kutsutuksi

Eetu Kupulisoja
Ti 7.2.2023 klo 19:01 | päivitetty ke 15:04

Valta kuuluu kansalle -puolueen (VKK) sisäiset asiat puhuttavat. Puolue piti maanantaina 6. helmikuuta ylimääräisen puoluekokouksen, jossa se valitsi uuden hallituksen, tiedotti puheenjohtaja, kansanedustaja Ano Turtiainen tiistai-iltana.

Keskipohjalaisittain kiinnostavinta on, että puolueen keskeisiin vaikuttajiin kuulunut Jarno Vähäkainu on eronnut puolueen jäsenyydestä. Vähäkainu toimi VKK:n 2. varapuheenjohtajana. Lisäksi hän työskenteli eduskuntaryhmän pääsihteerinä, mutta se pesti loppui jo aiemmin.

Samaan aikaan Vähäkainun kanssa puolueesta erosi myös 1. varapuheenjohtaja Ilkka Tiainen.

Keskipohjanmaa ei ole tavoittanut Vähäkainua kommentoimaan asiaa. Vähäkainun sosiaalisen median tilejä ei löydy enää Facebookista tai Twitteristä.

Tiainen pitää maanantain ylimääräistä puoluekokousta laittomasti koolle kutsuttuna. Tiaisen mukaan Turtiaisen olisi pitänyt ensin kutsua koolle puoluehallitus eli Tiainen ja Vähäkainu, mutta hän on ollut haluton kutsumaan puoluehallitusta koolle moneen kuukauteen.

Ilkka Tiainen julkaisi sunnuntaina 5. helmikuuta YouTube-kanavallaan pitkän videon, jossa hän avaa puolueen tapahtumien kulkua omasta näkökulmastaan.

Hän otti videolla kantaa myös Vähäkainun tapaukseen. Tiainen sanoi, että Turtiainen erotti Vähäkainun pääsihteerin tehtävistä yhtäkkiä.

– Kolme-neljä viikkoa sitten Ano erotti Jarnon eduskuntaryhmästä. Täysin puskista, Tiainen selvitti.

Videolla esitettiin Turtiaisen tiettävästi 10.1.2023 lähettämä sähköposti, jossa hän ilmoitti asiasta ja pyysi sopimaan, miten Vähäkainu palauttaa eduskunnalle kuuluvat välineet.

Vähäkainu kertoi lokakuussa Keskipohjanmaalle, että eduskuntaryhmän pääsihteerin tehtävistä on sovittu Turtiaisen kanssa jo keväällä 2022. Hän aikoi hoitaa töitä etänä kotipaikkakunnaltaan Vetelistä.

Eduskunnan verkkosivuilla vahvistetaan, että pääsihteerinä toimii nykyään Teppana Euro. Hän on puolueen kansanedustajaehdokas ja Ano Turtiaisen eduskunta-avustaja.

Aiemmin puolueesta ovat eronneet myös Turtiaisen aiempi eduskunta-avustaja James Hirvisaari sekä puoluesihteeri ja taloudenhoitaja Suvi Ahonen.

Puheenjohtaja Turtiainen muotoilee tiedotteessa, että "vanha hallitus ajautui kriisiin puolueen vallankaappausyrityksen vuoksi, jonka tarkoituksena oli näemmä VKK-puolueen liittäminen erääseen pienpuolueeseen".

Uuteen väliaikaiseen puoluehallitukseen valittiin Turtiaisen lisäksi 1. varapuheenjohtajaksi Nico Giansanti, 2. varapuheenjohtajaksi Mikko Miettinen ja 3. varapuheenjohtajaksi Minna Turtiainen. Turtiaisen tiedotteen mukaan maalis-kesäkuussa järjestettävässä sääntömääräisessä puoluekokouksessa valitaan uusi hallitus seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Uudeksi puoluesihteeriksi ja taloudenhoitajaksi valittiin Marko Hiltunen Vaalasta.

Lue myös:

VKK tulee kaatumaan omaan mahdottomuuteensa ennen eduskuntavaaleja

Puoluejohtaja Ano Turtiaisen Venäjä-myötäily on aiheuttanut hermoilua VKK:ssa – Keskipohjalaiset VKK-vaikuttajat kiistävät rivien rakoilun: "Meihin on liittynyt perussuomalaisten valtuutettuja viime viikkoina", sanoo veteliläinen Jarno Vähäkainu

Kerro meille mielipiteesi!

Juttuvinkit ja uutispäivystys

Tekstiviestit ja WhatsApp: 040 036 5601

Sähköposti: toimitus@kpk.fi

#

Kommentoi 6 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »