keskiviikko 22.3.2023 | 18:50
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

VKK:sta eronnut veteliläinen Jarno Vähäkainu pitää kohuttua puoluekokousta laittomasti koolle kutsuttuna – Näin tapausta kommentoi kokkolalainen paikallispoliitikko Linda Hagström

Katariina Poranen
Ke 8.2.2023 klo 13:58 | päivitetty ke 15:09

Kokkolalainen, Valta kuuluu kansalle -puolueen aluevaltuutettu ja kansanedustajaehdokas Linda Hagström ei hötkyile, vaikka puolue tiedotti eilen kriisiin ajautuneesta hallituksesta.

– VKK on ollut minulle työkalu, jonka avulla olen päässyt poliittisesti toimimaan. Mitä puoluejohdossa ja hallituksessa tapahtuu, se ei vaikuta minun elämääni. Me paikallistasolla jatkamme omaa toimintaamme, Hagström toteaa.

Puolue piti maanantaina 6. helmikuuta ylimääräisen puoluekokouksen, jossa se valitsi uuden hallituksen. Asiasta tiedotti puheenjohtaja, kansanedustaja Ano Turtiainen tiistai-iltana. Tiedotteessa muotoiltiin, että "vanha hallitus ajautui kriisiin puolueen vallankaappausyrityksen vuoksi, jonka tarkoituksena oli näemmä VKK-puolueen liittäminen erääseen pienpuolueeseen".

Keskipohjalaisittain tapahtumissa kiinnostavinta on, että puolueen keskeisiin vaikuttajiin kuulunut veteliläinen Jarno Vähäkainu erosi maanantaina puolueen jäsenyydestä. Vähäkainu toimi VKK:n 2. varapuheenjohtajana.

Samaan aikaan Vähäkainun kanssa puolueesta erosi myös 1. varapuheenjohtaja Ilkka Tiainen, joka piti maanantain ylimääräistä puoluekokousta laittomasti koolle kutsuttuna.

Maanantain puoluekokouksessa uusi puoluehallitus valitsi puheenjohtajaksi Ano Turtiaisen, 1. varapuheenjohtajaksi Nico Giansantin, 2. varapuheenjohtajaksi Mikko Miettisen ja 3. varapuheenjohtajaksi Minna Turtiaisen.

Jarno Vähäkainu lähetti Keskipohjanmaalle keskiviikkona sähköpostin, jossa hän vahvistaa eronsa ja sanoo myös pitävänsä maanantain puoluekokousta laittomasti koolle kutsuttuna: "Ano Turtiainen kutsui koolle yhdistyslain 20 pykälän vastaisesti yksipuolisesti ilman puoluehallitukselle esitettyä vaatimusta laittoman puoluekokouksen. Tämän lisäksi hän kutsui kokouksen koolle ilman puolueen toista nimenkirjoitusoikeutettua henkilöä. En tuohon laittomuuteen osallistunut."

– Kehotan, Ilkka Tiaisen tavoin, kaikkia puolueen ehdokkaita hakeutumaan muiden pienpuolueiden, kuten esimerkiksi Vapaudenliiton listoille ehdokkaiksi, jotta listat ovat täynnä 21.2.2023 mennessä. Toivotan kaikkea hyvää tulevaan, puolueen aktiivitoimintaan osallistuneille sekä tukijäsenille, Vähäkainu kirjoittaa.

Kokkolalainen Linda Hagström pohtii, että ihmisten vaihtuminen on politiikassa tavallista: enemmän sääntö kuin poikkeus.

– Nuori puolue hakee vielä muotoaan. Onko se sitten aina kriisi, jos ihmisiä tulee ja ihmisiä lähtee? Varsinkin alkuvaiheessa saattaa olla näkemyseroja johtamistyylistä ja -tavasta. Puoluejohdossa on ollut sen verran vahvoja persoonia.

Hagström sanoo, että puolueen tilanne ei tällä hetkellä vaikuta hänen omaan ehdokkuuteensa eduskuntavaaleissa.

– Olen vakuuttunut siitä, että asiat järjestyvät, on suotta lähteä kiirehtimään tai panikoimaan. Edustan kansaa, en puoluetta, joka on minulle työkalu. Siellä on vapaus olla sitä mieltä, mitä on, eikä ole puoluekuria, joka estäisi toimimasta.

Lue myös:

VKK tulee kaatumaan omaan mahdottomuuteensa ennen eduskuntavaaleja

Puoluejohtaja Ano Turtiaisen Venäjä-myötäily on aiheuttanut hermoilua VKK:ssa – Keskipohjalaiset VKK-vaikuttajat kiistävät rivien rakoilun: "Meihin on liittynyt perussuomalaisten valtuutettuja viime viikkoina", sanoo veteliläinen Jarno Vähäkainu

Kerro meille mielipiteesi!

Juttuvinkit ja uutispäivystys

Tekstiviestit ja WhatsApp: 040 036 5601

Sähköposti: toimitus@kpk.fi

#

Kommentoi 2 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »