keskiviikko 22.3.2023 | 17:54
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kolmen SM-mitalin Topias Vuorela: "Sain hyvin apua väliajoista, niitä sai tasaisesti koko ajan"

Juha Aaltonen
Su 12.3.2023 klo 17:11 | päivitetty su 17:11

IF Minkenin Topias Vuorela voitti sunnuntaina mestaruuden nuorten SM-hiihdoissa vapaan tyylin 10 kilometrillä 17-vuotiaiden sarjassa. Mitali oli hänelle kolmas viikonloppuna.

Vuorelan aika oli huippuluokkaa 25.56,5. Sillä olisi tullut mestaruus niin alle 18- kuin myös alle 20-vuotiaiden sarjoissa. Alle 23-vuotiaiden sarjassa olisi tullut viides sija.

– Alkuverryttelyssä painoi vielä lauantain kilpailun rasitukset, mutta kone lähti hyvin käyntiin itse kilpailussa. Sain hyvin apua väliajoista, niitä sai tasaisesti koko ajan, Vuorela kehui huoltojoukkoja.

Valkeakoskella hiihdettiin neljä kertaa 2,5 kilometrin rata. Sää suosi koko viikonlopun, oli pientä pakkasta ja aurinkoista.

Planicassa arveltiin etenkin 30 kilometrin kilpailun olleen noin 26 kilometrin pituinen. Vuorelan sykevyön mukaan hän hiihti 10,3 kilometriä.

– Ero viralliseen saattoi tulla missä vaan kohtaa. Yksi kaveri sanoi hiihtäneensä 10,5 kilometriä.

Äänekosken Kalle Tossavainen hävisi 12,1 ja Espoon Anton Kemppi 27 sekuntia. Vielä puolimatkassa Vuorela oli toisena, kun Kemppi johti kahden sekunnin erolla.

– Suurimmillaan ero Antoniin oli kymmenen sekunnin luokkaa, mutta siitä se pieneni ja lopussa ero kasvoi selväksi, Vuorela sanoi.

Vielä talvella 2018 Sievin Sisua edustanut Miska Poikkimäki otti uransa 17. nuorten SM-mitalin, kun aika 25.12,5 riitti hopeaan alle 23-vuotiaiden sarjassa. Vehkalahden Olli-Pekka Laitila voitti lähes puolella minuutilla. Kolmas oli Kalajoen Junkkareiden kasvatti Eelis Valikainen.

– O-P oli todella kova tänään. Oma hiihto sujui paljon paremmin kuin lauantaina. Ensi viikonloppuna kokeilen Vuokatissa kuinka hyvin jaksan hiihtää 50 kilometriä, Poikkimäki sanoi.

Poikkimäen uran huippuvuosi oli 2019, kun tuli viisi nuorten SM-kultaa.

Naisten sarjoissa paras alueen hiihtäjä oli kahdeksanneksi sijoittunut IF Minkenin Signe Jakobsson 17-vuotiaiden sarjassa. Kokkolan Veikkojen Eerika Konu oli 9:s 23-vuotiaiden kilpailussa.

Epäonneakin päivään mahtui, sillä Pohti Skiteamin Eemil Juntusen side irtosi toisesta suksesta reilun kahden kilometrin hiihdon jälkeen.

Ensi vuonna nuorten SM-mitalit ratkaistaan Espoossa ja Lieksassa.

Kerro meille mielipiteesi!

Juttuvinkit ja uutispäivystys

Tekstiviestit ja WhatsApp: 040 036 5601

Sähköposti: toimitus@kpk.fi

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »