keskiviikko 22.3.2023 | 17:50
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Hermekselle tärkeä voitto – Jesse Haukan torjunnat ja Topias Liljamon maalit toivat täyden pistepotin Rovaniemeltä

Markku Saukko
Ke 15.3.2023 klo 21:24

Kokkolan Hermes otti tärkeän voiton Rovaniemen Kiekon vieraana Lappi Areenalla päätöserän maaleilla 0–2. Vaikka kaksi ensimmäistä erää olivat maalittomat, tarjosivat joukkueet vauhdikasta ja viihdyttävää Mestis-lätkää. Katsojia Areenalla oli peräti 1904 ja tunnelma kuin pudotuspeleissä. Hermeksen maalit iski ykköskentän laituri Topias Liljamo.

– Tiukka peli ja tärkeät pisteet, huokaili Hermeksen vastuuvalmentaja Tuukka Poikonen.

RoKi on jo varmistanut paikkansa runkosarjan kolmosena. Hermes on sarjataulukossa sijalla neljä. Hermes käy kovaa taistelua neljännestä sijasta ja pudotuspelien kotiedusta.

Ensimmäinen erä oli vauhdikas. Ottelu alkoi räväkästi – Hermes joutui heti kahden miehen alivoimalle ja RoKi pääsi pyörittämään ylivoimaa viidellä kolmea vastaan. Hermes pelasi tiivistä alivoimaa ja kesti kovan paineen erinomaisesti torjuneen veskari Jesse Haukan johdolla. Myös Hermes pääsi kokeilemaan ylivoimalla, muttei onnistunut ohittamaan isäntien kassaria Sami Sunia.

Toisen erän alkuhetkillä Hermes kilautti jo maalitolppaa. Hermes joutui pelaamaan taas useamman alivoiman, mutta kesti ne hienosti. Ensin Aapo Ahola otti väkivaltaisuudesta kahden minuutin jäähyn ja heti perään Henri Limma otti 2+10 minuuttiseen pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta. Alivoimalla nelosketjun sentteri Sisu Yliniemi karkasi läpiajoon, mutta Suni sieppasi laukauksen räpyläänsä. Hermeksen hyökkäysosaston vaarallisin oli ykköskentän kultakypärä Aleksi Antti-Roiko, mutta viimeistelyissään hänkään ei onnistunut.

Kolmannen erän aluksi Sampo Paulaharju ohjasi kiekon vaarallisesti maalille, mutta kiekko kilpistyi jälleen tolppaan. Kolmannen erän edetessä Hermes pääsi yhä paremmin pelin päälle ja loi painetta RoKin puolustusalueelle. Lopulta Hermes onnistui – Miks Tumanov koukki itsensä rangaistusaitioon ja nyt Hermeksen ylivoima pyörähti tehokkaasti: Topias Liljamo tälläsi lätkän maalin edestä verkkoon. Esityön tarjoilivat Oskari Kalajaniska ja Samu Koskenkorva.

RoKi yritti takaa-ajoa ilman maalivahtia, mutta se katkesi heti alkuunsa Paavo Tynin typerään jäähyyn. Liljamo ratkaisi ottelun iskemällä illan toisen maalinsa Antti-Roikon loistavasta esityöstä.

RoKin käskyttäjä Maso Lehtonen ei ollut erityisen pettynyt.

– Hyvä peli meidän nuorilta jätkiltä. Antaisin vaikka henkeni tuon porukan puolesta.

Poikonen kertoi joukkueensa etenevän peli kerrallaan kohti ratkaisuotteluita.

– RoKilla oli huippupaikkoja, Haukka oli loistava ja alivoima toimi hienosti. Hieman meillä oli onneakin, mutta sitähän voittamiseen tarvitaan.

Kerro meille mielipiteesi!

Juttuvinkit ja uutispäivystys

Tekstiviestit ja WhatsApp: 040 036 5601

Sähköposti: toimitus@kpk.fi

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »