keskiviikko 22.3.2023 | 18:59
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Seitsemän hakijaa pyrkii Kokkolan kaupunginjohtajaksi, Stina Mattila on hakijoiden joukossa – Katso tästä virkaa hakeneet

Vili Ruuska
Pe 17.3.2023 klo 15:36 | päivitetty pe 15:55

Kokkolan kaupunginjohtajan viran hakuaika päättyi perjantaina. Määräaikaan mennessä jätettiin seitsemän hakemusta. Virkaa hakivat seuraavat henkilöt:

Suraj Basnet, Helsinki, Education, Hetauda School Of Management

Erkki Hirsimäki, Helsinki, hallintotieteiden maisteri

Juuso Kaitainen, Lahti

Samuel Lågland, Kokkola, ylioppilas

Stina Mattila, Kokkola, kauppatieteiden maisteri

Markus Sjölund, Tampere, hallintotieteiden maisteri

Sirpa Soukka, Kalajoki, kauppatieteiden lisensiaatti

Kokkolan nykyinen kaupunginjohtaja on Stina Mattila. Hän aloitti virassaan vuonna 2016. Mattilan toimikausi päättyy syyskuussa.

Kuten edeltä ilmenee, Mattila tavoittelee jatkokautta. Hän ilmoitti asiasta julkisella Facebook-sivullaan perjantaina.

Erkki Hirsimäki muistetaan Himangan ex-kunnanjohtajana (vuodet 2002–2009). Sen jälkeen hän on toiminut Kalajoen teknisenä johtajana, Jalasjärven hallinto- ja talousjohtajana ja Parkanon kehitysjohtajana.

Hirsimäki irtisanoutui Parkanon kehitysjohtajan tehtävästä viime vuonna. Hän on hakenut takavuosina muun muassa Evijärven ja Kaskisten kunnanjohtajaksi.

Markus Sjölund on yksi Tampereen kauppakamarin johtajista. Sirpa Soukka on Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan talousjohtaja.

Kokkolan kaupungin tiedotteessa todetaan, että kaupunginhallituksen nimeämä valintatyöryhmä kokoontuu maanantaina 20.3. kello 14 päättämään valntaprosessin jatkosta.

Virka on määräaikainen, kestoltaan seitsemän vuotta. esitetään täytettäväksi seitsemän vuoden ajaksi. Kaupunginjohtajalta edellytetään soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa, kunnallisen toimintaympäristön tuntemusta ja perehtyneisyyttä kunnallishallintoon. Kielitaitovaatimuksena on toisen kotimaisen kielen erinomainen hallitseminen ja toisen kotimaisen kielen vähintään hyvä suullinen sekä kirjallinen taito.

Kokkolan kaupunginjohtajan valitsee kaupunginvaltuusto. Kaupunginjohtajan esimiehenä toimii kaupunginhallitus. Valmistelu- ja haastatteluryhmään on nimetty valtuustoryhmien puheenjohtajat, valtuuston puheenjohtajisto ja kaupunginhallituksen puheenjohtajisto.

17.3. kello 15.45, 15.50 Päivitetty juttua.

Lue myös:

Kokkola hakee yhteistyö- ja visiointikykyistä kaupunginjohtajaa – Valtuusto pyrkii tekemään valinnan toukokuussa

Kerro meille mielipiteesi!

Juttuvinkit ja uutispäivystys

Tekstiviestit ja WhatsApp: 040 036 5601

Sähköposti: toimitus@kpk.fi

#

Kommentoi 9 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »