keskiviikko 22.3.2023 | 18:17
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kotietu mausteeksi kevääseen – Runkosarjan voittava K-Espoo hävisi kolme neljästä pelistään Hermestä vastaan

Seppo Luokkala
Pe 17.3.2023 klo 21:21

Kerran vielä pojat ja sitten jääkiekon Mestiksen runkosarja on valmis. Kokkolan Hermeksen osalta lauantaisella KooVee-pelillä ei ole merkitystä, sillä joukkue varmisti neljännen sijan ja kotiedun ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle lyömällä kotiyleisön edessä K-Espoon 3–2 (1–0, 1–1, 1–1).

Hermes oli runkosarjan voittavalle K-Espoolle merkillisen vaikea vastustaja. Joukkueet kohtasivat neljästi ja kolme kertaa poistui Tuukka Poikosen valmentama joukkue kaukalosta voittaja. Kaikkiaan K-Espoo on hävinnyt kymmenen peliä ja niistä siis kolme Hermekselle.

Jonas Peterek (95) on ollut mukana Hermeksen kaikissa runkosarjan otteluissa.
Clas-Olav Slotte

K-Espoo aloitti pelin terävästi ja loi pari iltaa aiemmin nollapelin pelanneen Jesse Haukan maalille vaaranpaikkaa. Hermeksen viisikko tokeni kuitenkin pian puolustamaan huolellisesti ja tilannetta syntyi vähitellen toisellekin maalille.

– Ekan kympin aikana oli vastustajalla muutama huippupaikka, mutta sen jälkeen pelattiin oikeinkin laadukasta kiekkoa, Poikonen totesi Cmorella.

Ottelun avausmaali oli kiistatta näyttävä. Ernests Osenieksin pystysyöttö antoi Topias Liljamolle paikan tarjoilla kärppäjunnu Sisu Yliniemelle tilaisuus laukoa uran ensimmäinen Mestis-maali. Arttu Heikkilällä ja Eemeli Ylitalolla oli myöhemmin saumat lisätä kotijohtoa.

Maalivahti Haukka tuskin haluaa pitkään muistella oman pään aloitusta toisen erän toisella peliminuutilla. Anton Niemeläinen tykitti aloitusvoiton jälkeen maskittoman kudin Haukan taakse.

Kotijoukkue siirtyi uudelleen johtoon Kasper Mäenpään röyhkeän kuljetuksen kautta. Irtokiekko pyörähti sopivasti Juuso Nykäsen eteen ja toiselle tauolle mentiin numeroissa 2–1.

Eemeli Ylitalo luki tilanteen hienosti kolmannen erän alkupuolella ja kävi jatkamassa Aleksi Antti-Roikon namupassin takatolpalta verkkoon. K-Espoo ei kuitenkaan lannistunut, vaan tuli ylivoimamaalilla uudelleen tuntumaan.

Viimeiset minuutit Hermes taisteli vankasti omalla alueella ja kävi hukkaamassa useamman paikan laittaa kiekko tyhjiin.

– Napsun verran oltiin halukkaampia kuin K-Espoo. Olisihan siinä muutaman maalin voinut lisääkin tehdä, mutta hyvä näin, Tuukka Poikonen ynnäsi.

Sisu Yliniemi kokosi pinnat 1+1.
Clas-Olav Slotte

Kummaltakin joukkueelta puuttui illan ottelusta liuta olennaisia pelimiehiä. Runkosarjan pistepörssin voittava Atro Leppänen oli Espoolta sivussa. Poissaolo oli hänelle kauden ensimmäinen.

Yhtälailla täysi runkosarjan tärvääntyi myös Hermeksen Eppu Karuvaaralta. Niinpä Jonas Peterek voi ainoa hermesläisenä saada nimensä kirjoihin 52 ottelun osalta.

Sisu Yliniemi pelasi ykkösketjussa Karuvaaran tilalla hyvän ottelun. Myös Joonas Lohisalo täytti mainiosti paikkansa Mestis-miehistössä.

– He ovat hyvin luistelevia pelaajia, jotka ovat tuoneet kilpailua joukkueeseen. Hyvä, että pisteitäkin tuli, niin ei jää vaivaamaan sitten pudotuspeleissä, Poikonen myhäili.

Kerro meille mielipiteesi!

Juttuvinkit ja uutispäivystys

Tekstiviestit ja WhatsApp: 040 036 5601

Sähköposti: toimitus@kpk.fi

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »