keskiviikko 22.3.2023 | 18:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

VR: Viime hetken neuvotteluissa ei päästy sopuun, junalakko alkaa maanantaina – Näin jo ostettujen lippujen kanssa toimitaan

Laura Läspä
Su 19.3.2023 klo 15:25 | päivitetty ma 08:05

Veturinkuljettajien lakko alkaa maanantaina kello 00.01, kertoo VR tiedotteessaan.

Veturinkuljettajia edustava Rautatiealan unioni RAU ei ole ilmoittanut lakolle päättymispäivää. Lakko jatkuu toisin sanoen niin kauan, kunnes RAU sekä Palvelualojen työnantajat Palta pääsevät työehdoista sopuun.

Työriidan osapuolet kokoontuivat etsimään ratkaisua valtakunnansovittelijan johdolla vielä sunnuntaina iltapäivällä.

Jo lauantaina molempien osapuolten edustajat kertoivat pitävänsä lakon alkamista hyvin todennäköisenä.

VR peruu kaikki kauko- ja lähiliikenteen matkustajajunien vuorot lakon ajalta. Kaikki sunnuntai-iltana ennen puolta yötä lähteneet matkustaja- ja tavarajunat ajetaan määräasemilleen saakka, myös sunnuntain ja maanantain välisen yön yöjunat.

VR palauttaa lakon ajalle ostettujen kauko- ja lähiliikenteen kertalippujen hinnan automaattisesti asiakkailleen noin viikon kuluessa. Jos lipun haluaa itse muuttaa toiseen ajankohtaan, sen voi tehdä ilman muutosmaksua joko VR Matkalla -sovelluksessa tai soittamalla asiakaspalveluun.

Sarjalippujen paikanvaraukset hyvitetään automaattisesti asiakkaille ja kauko- ja lähiliikenteen kausilippujen voimassaoloaikaa pidennetään lakkopäivien verran.

Lippuautomaatista tai R-kioskilta paperisena ilman kirjautumista ostetuista junalipuista voi hakea korvausta VR:n verkkosivujen kautta.

Lakon vuoksi perutaan myös tavarajunat yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta.

//Päivitetty 19.3.2023 kello 15.34: Lisätty tieto VR:n lippujen hyvityksistä.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »