maanantai 6.12.2021 | 23:41
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

STUK: Fennovoiman johtamisjärjestelmä kehittyy hitaasti

Ti 19.9.2017 klo 14:10
Säteilyturvakeskus STUKin mukaan Fennovoiman johtamisjärjestelmän ja organisaation kehitys on ollut tähän mennessä "hitaahkoa".

– Turvallisuuskriittisessä organisaatiossa näiden asioiden pitää olla vahvalla tolalla niin, että kaikki tietävät tehtävänsä ja prosessit on kuvattu. Olemme havainneet, että meidän vaatimustemme sulkemisen tahti ei ole ollut merkittävä. Siellä on kyllä tehty asioita, mutta vielä on tehtävää, kommentoi projektipäällikkö Janne Nevalainen STUKista.

Fennovoima on myös jäljessä suunnitelluista rekrytoinneistaan.

– On selvää, että tämä hanke tarvitsee ammatti-ihmisiä, eikä sellaisia tahdo löytyä. Fennovoima on rekrytoinut aika paljon ulkomaalaisia, koska Suomesta alan asiantuntemusta ei ole paljon saatavilla, Nevalainen toteaa.

STUKin VTT:ltä tilaama arvio Fennovoiman ja laitostoimittajan turvallisuuskulttuurista on valmistumassa syyskuun aikana.

Hitaasti on käynyt myös rakentamislupahakemukseen liittyvien aineistojen toimittaminen STUKille. Fennovoima ilmoittikin maanantaina odottavansa rakentamislupaa vuonna 2019, kun aiemmin tavoitteena oli vuosi 2018.

STUKin väkeä oli tiistaina vierailemassa Pyhäjoella ja tutustumassa ydinvoimalatyömaahan.

#