torstai 21.1.2021 | 17:19
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Matti Manninen ja Vlad Makogon siirtyvät GIF:n riveihin - ”Kova porukka kasassa”

Ke 1.11.2017 klo 18:21 | päivitetty ma 10:49
Maantiepyöräilyn hallitseva Suomen mestari Matti Manninen siirtyy Gamlakarleby IF:n riveihin ja GIF-Chebici -talliin. Siirto vahvistui viime viikolla.

– Kokkolassa on hyvä tiimi ja tunnen suurimman osan ajajista. Olen ajanut tallin porukassa jo aiemminkin, Manninen kertoo.

25-vuotias Manninen asuu Porissa ja on edustanut Koiviston Iskua aiemmin. Viime kauden hän ajoi norjalaisessa Team Fixit.no -tallissa.

Viime kesänä hän voitti tallin edustajana Unkarin ympäriajon kolmannen etapin. Manninen on kilpaillut uransa aikana paljon ulkomailla. Nuorten EM-kisoista on parhaana saavutuksena viides sija vuodelta 2014.

– Koiviston Iskussa olen ollut ainut Elite-sarjan ajaja. On kivempi päästä ajamaan tallissa, jossa on kovatasoisia pyöräilijöitä useampia. Kokkolassa on mukavia kavereita, kalusto on kunnossa ja homma toimii muutenkin, Manninen sanoo.

16-vuotiaasta alkaen kilpapyöräilyä harrastanut Matti Manninen kertoo tavoittelevansa Suomen mestaruutta myös ensi kaudella.

– Lisäksi pyrin voittamaan kauden aikana mahdollisimman monta kilpailua.

Talliin liittyy myös oululainen 21-vuotias Vladyslav (Vlad) Makogon. Hänen siirtonsa vahvistui jo syyskuun puolella. Makogon oli jo tallin syksyn leirillä mukana.

– Olen syntynyt Ukrainan Sumyssa. Olen Ukrainan ja Suomen kaksoiskansalainen. Suomeen olen muuttanut 2012. Sen jälkeen olen asunut pysyvästi Oulussa, Makogon kertoo.

Makogon kertoo harrastaneensa pyöräilyä 13-vuotiasta asti. Ukrainassa hän pyöräili juniorijoukkueessa. Suomessa hän on ajanut kilpaa kaksi viimeistä vuotta.

– Maantiepyöräily on päälajini, mutta sivussa tulee ajettua maasto- ja cyclocross-kisoja. Vahvuuteni ovat aika-ajot (tempo) ja loppukirit, Makogon kertoo.

Tällä kaudella Vlad Makogon on voittanut Kauhajoen ja Luoston tempoajot. Höyryajossa ja Laihian tempoajoissa hän sijoittui toiseksi. SM-kisoissa mies on saavuttanut 23-vuotiaiden sarjassa tempossa viidennen ja maantiellä kuudennen sijan.

Tallipäällikkö Mikko Tuukkanen on tyytyväinen tallin uusiin vahvistuksiin.

– Nyt on todella kova porukka kasassa ensi kaudelle, Tuukkanen sanoo.

Elite-porukassa on nyt kymmenen pyöräilijää. Tämän kauden ajajista Lauri Seppä siirtyy takaisin Turun Urheiluliittoon.

Nuorista pyöräilijöistä Veli-Matti Koistinen ajaa 18-vuotiaiden sarjassa ja tiimin mukana. Jani Huovinen tulee ajamaan myös joitain Elite-kisoja.

– Tallissa ajavat Matti Manninen, Tommi Martikainen, Petter Mattsson, Jarkko Niemi, Jesse Uusiperhe, Arttu Malviniemi, Marco Niemi, Rasmus Eriksson, Timo Pikkarainen, Vlad Makogon, Veli-Matti Koistinen ja Jani Huovinen, Tuukkanen kertoo.

#