maanantai 20.3.2023 | 14:07
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Kalajoen merivartioasema lakkautetaan – työntekijöitä ei irtisanota

Ke 16.5.2018 klo 09:44 | päivitetty ke 09:44

Kalajoen merivartioasema lakkautetaan 31.12.2018 jälkeen. Sisäministeriö teki päätöksen Rajavartiolaitoksen esityksen mukaan ja päätti lopettaa kolme pientä merivartioasemaa, joista kaksi muuta ovat Kaskisen ja Kemin merivartioasemat.

Asemien henkilöstö, yhteensä seitsemän työntekijää siirtyy työskentelemään keskusmerivartioasemille.

Rajavartiolaitos tiedotti päätöksestä tämän viikon tiistaina.

Rajavartiolaitoksen esitys perustuu sisäisen turvallisuuden selonteon linjauksiin ja Rajavartiolaitoksen sopeuttamistarpeisiin. Vuonna 2017 päättyi 28 miljoonan euron sopeuttamisohjelma, minkä jälkeen lisäsopeuttamistarve vuoteen 2020 mennessä arvioidaan oleva yhteensä 15 miljoonaa euroa.

Nyt päätetyillä toimilla on tarkoitus saavuttaa 200 000 euron toimitilasäästöt.

Rajavartiolaitoksen toiminta jatkuu alueilla merivartioasemien lakkautuksesta huolimatta. Rajavartiolaitoksen meripelastuksen suorituskykyä Pohjanlahdella ylläpidetään valmiudessa olevilla niin sanotuilla keskusmerivartioasemilla Virpiniemessä, Kokkolassa, Vallgrundissa ja Porissa, Rajavartiolaitos tiedottaa.

Toimia tuetaan Rajavartiolaitoksen omilla ja Ruotsin viranomaisten meripelastushelikoptereilla sekä täydennetään muiden meripelastusviranomaisten ja vapaaehtoisten toiminnalla.

Esitetyt muutokset ovat olleet lausuntokierroksella vuonna 2016. Lisäksi muutokset on käsitelty Saaristoasiain neuvottelukunnassa ja alueellistamisen koordinaatioryhmässä.

#