maanantai 20.3.2023 | 15:40
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Kalajoki sitoutuu toteuttamaan kulunohjausta Maristonpakoille

Ti 22.5.2018 klo 13:10

Kalajoen kaupunki sitoutuu toteuttamaan kulunohjaustoimia Maristonpakkojen Natura-alueelle. Kaupunginhallitus päätti, että ennen toimenpiteisiin ryhtymistä niihin haetaan hankerahoituksia.

Konsultin ja viranomaisten kanssa laadittuun kulunohjaussuunnitelmaan sitoutumisella halutaan mahdollistaa Tapionportin kaavahankkeen eteneminen. Ely-keskus on jättänyt valituksen Tapionportin asemakaavasta sillä perusteella, että se heikentäisi merkittävästi Maristonpakkojen Natura-alueen suojeluperusteita. Ely-keskus on edellyttänyt toimenpiteitä vaikutusten lieventämiseksi.

Liikuntapuiston kulunohjaussuunnitelmassa ei ole kustannusarviota tehtäville toimenpiteille, mutta niitä on arvioitu aiempien hankkeiden pohjalta. Kaupungin mailla toteutettavien toimien kustannuksiksi on arvioitu 90 000 euroa ja valtion maille toteutettavien noin 80 000 euroa. Osa tehtävistä toimenpiteistä sijoittuu yksityisten maille, eikä kaupunki voi sitoutua niihin neuvottelematta maanomistajien kanssa.

Keskeiset toimet, joihin kaupunki sitoutuu Tapionportin asemakaavan käsittelyä varten, sisältävät vuosille 2018–22 muun muassa infotauluja, 4400 metriä kävelyreittiä ja reilut 1000 metriä uusia pyöräilyreittejä. Vuoteen 2027 mennessä toteutettaviksi tulevat lisäksi muun muassa Keihäsojan sekä Liikuntapuiston loma-asuntoalueen reitistöt. Valtion omistamilla mailla kaupunki sitoutuu omalla osuudellaan Maristonpakkojen luontopolun rakentamiseen.

#