maanantai 20.3.2023 | 14:41
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Kalajoen kaupunki myy kaksi kiinteistöä ja ostaa kaksi asuinhuoneistoa

Ti 29.5.2018 klo 14:15 | päivitetty ti 14:17

Kalajokiseutu

Kalajoki

Kalajoen kaupunki myy Veljesmotin ja Rannan kiinteistön Rakennusliike Sorvoja Oy perustettavan yhtiön As Oy Sillanranta lukuun. Kauppahinnaksi tulee 325 000 euroa. Samalla kaupunki ostaa perustettavasta asuntoyhtiöstä kaksi kolmannen kerroksen asuinhuoneistoa autopaikkoineen 313 750 euron kauppahintaan.

Valtuustossa kaupat herättivät keskustelua. Valtuutettu Hanna Halmeenpää tahtoi kuulla perusteluja siitä, miten on päädytty sellaiseen ratkaisuun, että kaupunki vaihtaa maapohjan asuinkiinteistöihin.

– Paikka on hyvä ja siitä huolimatta kaupunki haluaa vielä vauhdittaa rakentamista ostamalla asuinhuoneistoja. Myös rakennusliikkeiden yhdenvertaista kohtelua pitää pohtia. Onko tätä hyvää paikkaa tarjottu muille rakennusliikkeille?

Maanmittausteknikko Ari Matkaselän ja kaupunginjohtaja Jukka Puoskarin mukaan tästä ei ole tarkoitus tehdä ennakkotapausta, vaan rakennusmaan hinta muotoutui harmillisen korkeaksi. Julkista kilpailutusta ei ole käyty, vaan esitys pohjautuu neuvotteluun.

Halmeenpää nosti esiin myös tuoreeseen kaavaan myönnetyt poikkeusluvat.

– Kortteliin on nyt jo tehty poikkeus, jonka perusteella 4-kerroksisen rakennuksen sijaan voidaan rakentaa 5-kerroksinen rakennus. Ilmeisesti tähän rakennukseen ei ole tulossa lainkaan kaavan mukaisia liikehuoneistojakaan, joten siitäkin tulee poikkeama, Halmeenpää luetteli.

Matkaselän mukaan ajatus siitä, että keskusta olisi täynnä liikehuoneistoja on hyvä, mutta suunnitteluvaiheessa toimijoita ei ole helppo löytää.

– Kukaan naapureista ei ole ollut poikkeamislupaa vastaan ja alakerta sopii hyvin asuinkäyttöön hienon maiseman vuoksi. Kuka kärsii vahinkoa, jos hanke menee eteenpäin, Puoskari sanoi.

Halmeenpää ei vakuuttunut vastauksista, vaan esitti, että päätöskohta jätetään pöydälle. Esitystä kannatti vain kuusi valtuutettua, joten käsittely jatkui. Yhdenvertaisuusperiaatteeseen vedoten vihreä valtuustoryhmä esitti, että esitys hylätään. Tätäkin esitystä kannatti vain kuusi valtuutettua, joten hallituksen esitys hyväksyttiin sellaisenaan.

#