7 mielenkiintoista kohdetta Tallinnassa

Tallinnassa on paljon nähtävää ja koettavaa! Poimimme runsaasta valikoimasta seitsemän kohdetta, joissa kannattaa ehdottomasti vierailla.

Näin matkustat Tallinnaan

Tallinnaan pääsee helpoiten laivalla. Risteilylaivat lähtevät yleensä joko Helsingistä tai Turusta. Helsingistä laivamatka Tallinnaan kestää lyhimmillään vain hieman yli kaksi tuntia. Halutessa laivaan saa mukaan myös oman auton.

Voit varata Tallinnan matkalle mukavan hytin ja viettää aikaa laivalla shoppaillen, rentoutuen ja viihdeohjelmasta nauttien. Jos haluat päästä Tallinnaan mahdollisimman nopeasti, niin varaa laivalippu ilman hyttiä. Katso laivojen aikataulut ja hanki liput helposti Tallinnan laivat -sivulta. Kun olet päässyt perille Tallinnaan, tutustu näihin mielenkiintoisiin kohteisiin:

1. Vanhakaupunki tarjoaa nähtävää, ostettavaa ja syötävää

Tallinnan Vanhakaupunki on historiaa henkivä alue kauniine pienine kujineen. Siellä voi viettää koko päivän tutkien historiallista miljöötä ja kiinnostavia putiikkeja. Vanhastakaupungista voit löytää ihania matkamuistoja, taide-esineitä ja käsitöitä. Esimerkiksi Rataskaevu-kadulla on useita pieniä putiikkeja ja gallerioita.

Vanhassakaupungissa on paljon suosittuja ravintoloita ja kahviloita. Erityisen kehuttuja paikkoja ovat esimerkiksi ravintola Lee Restoran ja pizzeria La Prima Pizza Vanalinn. Lisäksi monet suosittelevat Rataskaevu 16 -ravintolaa, josta saa niin lounasta kuin illallistakin.

2. Kiinnostava kortteli kaupunkilomailijalle

Tallinnan Vanhankaupungin lisäksi Rotermannin kortteli tarjoaa matkailijalle kiinnostavaa nähtävää ja shoppailumahdollisuuksia. Noin kilometrin päässä satamasta, Tallinnan keskipisteessä sijaitseva Rotermann on historiallisesti tärkeä paikka. 1800-luvun kauniit talot kohtaavat linjakkaan modernit rakennukset, ja yhdessä ne muodostavat todella persoonallisen alueen.

Rotermannista löytyy erikokoisia kauppoja, hyviä ravintoloita sekä viinibaareja. Alueella ei ole autoja, joten lasten kanssa kävely on turvallista. Sijainti aivan ydinkeskustassa tekee Rotermannista helposti lähestyttävän paikan.

3. Vieraile täällä lasten kanssa

Mikäli matkustat Tallinnaan lasten kanssa, T1 Mall of Tallinn on hyvä vierailukohde. Vuonna 2018 rakennettu kauppakeskus tarjoaa paljon tekemistä erityisesti lapsille. Kauppakeskuksesta löytyy myös perheille sopivia ruokapaikkoja.

Rakennuksen katolla oleva SkyWheel of Tallinn -maailmanpyörä tarjoaa loistavat näkymät Tallinnaan. Kauppakeskuksesta löytyy lapsiperheille suunnattu 6 500 neliön kokoinen viihdealue, jossa on esimerkiksi kiipeilypaikka ja tiedekeskus. T1 Mall of Tallinn pitää sisällään myös Euroopan suurimman trampoliinipuiston. Paikan päälle pääsee helposti julkisilla.

4. Nämä markkinat täytyy kokea itse

Jos olet matkustamassa Tallinnaan joulun aikaan, on Tallinnan joulumarkkinat silloin pakko nähdä. Vanhankaupungin sydämessä sijaitseva Raatihuoneentori täyttyy silloin joulutunnelmasta.

Tallinnan joulumarkkinoita pidetään yksinä parhaimmista joulumarkkinoista ja vuonna 2019 Tallinna saikin Euroopan parhaiden joulumarkkinoiden tittelin. Joulumarkkinoita vietetään Tallinnassa tyypillisesti joulukuun alusta aina loppiaiseen saakka.

5. Ravintolasuositus kulinaristille

Tallinnassa on lukuisia hyviä ravintoloita, mutta nostamme nyt erikseen esille yhden erittäin suositun ja herkullista ruokaa tarjoavan paikan. Noblessnerin satama-alueella sijaitseva Bistro Lore tarjoaa perinteisiä ruokia modernilla twistillä. Ravintola sopii myös lapsiperheille. Jos olet Tallinnassa joulun alla, Loren jouluillallinen on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!

6. Kohde taiteesta nauttivalle

Kun haluat tutustua virolaiseen taiteeseen tai nähdä matkallasi kiinnostavan taidenäyttelyn, suuntaa silloin Kumuun. Viron taidemuseon päärakennus tarjoaa virolaista taidetta aina 1700-luvulta 1990-luvulle asti. Lisäksi Kumussa on vaihtuvia näyttelyitä, joissa on myös kansainvälistä ja modernia taidetta.

7. Tekemistä koko perheelle

Viron ulkoilmamuseo on kiinnostava paikka paitsi lapsille, myös perinteistä ja historiasta kiinnostuneelle. Ulkoilmamuseossa pääset tutustumaan siihen, millaista elämä Viron maaseudulla on ollut 1700–1900-luvuilla. Museo sijaitsee noin 15 minuutin ajomatkan päässä Tallinnasta, mutta museolle pääsee myös paikallisbussilla.

Uusin, lapsille suunnattu toiminnallinen näyttely “Jokainen pieni askel on tärkeä” tutustuttaa lapsia muun muassa maatilan eläimiin. Joulun aikaan matkustavan kannattaa muistaa myös Ulkoilmamuseon Joulukylä, joka järjestetään 16.–17.12.2023.