Mielipiteet

Arkistokuvassa Mutkalammin tuulivoimaloita Kannuksessa. Kuva: Jukka Lehojärvi

Gun-Maj Mäki-Hollannin mielipidekirjoitus: Ei Tuohirämeen ja Linnanharjun tuulivoimapuistoille Kannuksessa!

Ei Tuohirämeen ja Linnanharjun tuulivoimapuistoille -kansalaisadressi on toimitettu paperiversiona Kannuksen, Himangan ja Kalajoen kirjastoille, jossa niitä voi käydä allekirjoittamassa. Verkossa adressin voi allekirjoittaa adressit.com -palvelussa. Tulokset luovutetaan Kannuksen ja Kalajoen päättäjille 30.9.2023 jälkeen.

Kannuksen Välikannukseen jatkuen Himangan suuntaan Lestijoen suuntaan on maakunnallisesti ja seudullisesti arvokas maisema-alue. Alueelle on suunniteltu 50 kappaletta tuulimyllyjä, joiden korkeudet ovat 350 metriä ja jotka sijaitsevat kahden kilometrin päässä lähimmistä asuinrakennuksista. Jo kuuden kilometrin päähän tuulimyllyistä asuinrakennuksiin aiheutuu äänihaittoja, saati sitten muita vaikutuksia ihmisten ja eläinten terveyteen. Maisemahaitat, ulkoilu-, metsästys-, marjastus- ja sienestysalueet menetetty ja lintuja silpoutuu lapoihin. Myllyjen lavoista lentävät jäät laajoille alueille ympäristöön ja liikkuminen on talvella riskialtista lavoista lentävän jään takia.

Herätkää kaupungin päättäjät, asukkaat, yhdistykset, lähiympäristön piirissä olevat sekä he joille ”tuulivoimapuistot” eli tuulivoimateollisuusalueet aiheuttavat Suomen hiilinielujen katoamista näiden seurauksena ennen kun mahdollisesti toteutuvat tuulimyllyt pilaavat metsät ja luontoalueet monien vuosikymmenien ajat eteenpäin meiltä ja tulevilta sukupolvilta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Rahat eivät ole kaupungeissa koskaan riittäneet eivätkä tule riittämään kaikkiin menoihin eteenpäinkään, mutta menetettyä luontoa ei saa koskaan takaisin. Kannuksen kaupungin ympärille on suunnitteilla yhteensä noin 500 tuulimyllyä 30 kilometrin säteellä, jos kaikki toteutuvat. Aivan liian paljon tämän kokoiseen kaupunkiin.

Eli ota kantaa ja kannata kyselyä.

Gun-Maj Mäki-Hollanti

Kannus

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä