Hae lainaa vertailun avulla - kilpailuttamalla säästät

Kuva:

MAINOS - OMALAINA - 

Kulutusluottojen kasvaneen suosion takia hakijalla on yhä enemmän vaihtoehtoja, mutta tiedätkö miten voit löytää juuri sinulle sopivimman ja edullisimman lainan? 

Sopivin laina tarkoittaa yleensä tarjousta, joka on kaikista edullisin, samalla täyttäen lainan käyttötarkoitukseen liittyvät seikat. Tällaisen lainan löytäminen onnistuu varmimmin lainoja vertaamalla ja kilpailuttamalla. Käytä vertailua jahae lainaa helposti kotikoneen tai vaikka vain älypuhelimen näytöltä - ajasta ja paikasta riippumatta. Vertailupalvelun avulla voit verrata lukuisia tarjouksia helposti ja rajata vaihtoehtoja käyttötarkoituksen mukaisesti.

Lainaa moniin eri tarkoituksiin

Kulutusluottoja voidaan hakea moneen eri tarkoitukseen. Kyseessä voi olla suurempi hankinta kuten uusi auto, tai keskikokoinen projekti, kuten mökin pintaremonttiin. Lainaa otetaan myös vain kulutukseen ja helpottamaan elämää hetkellisesti esimerkiksi opiskelun aikana.

Jos olet päättänyt hakea lainaa, tulee ensimmäisenä miettiä, mikä on sen varsinainen käyttötarkoitus. Käyttötarkoitus määrittää pitkälti mikä lainatyyppi on sopivin. Tämä onkin yksi tärkeimmistä vaiheista lainaa hakiessa. Koska lainaa ei myöskään kannata hakea ylimääräistä, sinun kannattaa käyttää hetki siihen, että mietit tarkalleen kuinka paljon oikein tarvitset.

Monet asiat vaikuttavat lainojen korkoihin 

Laina tulee aina maksaa takaisin. Lainan takaisinmaksulla onkin suuri vaikutus lainan lopulliseen hintaan. Kun vertaat eri lainoja ja kilpailutat tarjouksia, sinun tulee kiinnittää huomiota minkälainen takaisinmaksu on kyseessä. Toisin sanoen, minkälainen korko lainassa on sekä kuinka suurissa osissa laina maksetaan takaisin.

Lainan korkoon vaikuttavat monet erilaiset tekijät. Yleisestimaailman tilanne vaikuttaa kaikkien lainojen korkoihin. Sen lisäksi on joitakin lainanhakijasta riippuvia tekijöitä, jotka vaikuttavat myönnettäviin lainaehtoihin. Näitä ovat mm. asumismuoto, työtilanne sekä jo olemassa olevat velat. Yleisesti voidaan sanoa, että jos haluat maksaa lainan pienemmissä erissä takaisin, eli valitset pidemmän laina-ajan, lainan hinta on suhteessa korkeampi.

Lainojen kilpailuttaminen on tärkeä osa lainanhakua

Kun sinulla on käsitys siitä, minkälaista lainaa haluat hakea, voit aloittaa lainan hakuprosessin. Tämä alkaa täyttämällä haluamasi lainasumman ja takaisinmaksuajan lainavertailupalveluun. Lisäksi hakemukseen tarvitaan henkilö- ja taustatietoja.  Tämän jälkeen saat alustavat tarjoukset ja pääset vertailemaan niitä keskenään. Hakemus on täysin sähköinen ja lainanhaku voidaan suorittaa kokonaisuudessaan verkossa.

Kun olet tyytyväinen valitsemaasi lainaan, voit hakea sitä heti. Muista, että voit pyytää apua aina tarvittaessa. Jos sinulle ilmenee minkäänlaisia kysymyksiä, voit aina kysyä apua lainanantajalta. Siten sinun ei tarvitse olla epävarma mistään asiasta.