Paikallisuutiset

“Haluamme ohjata asiakkaita digitaalisten palveluiden pariin” - Digitaalinen sotekeskus aloittaa maanantaina entisen Kallion ja Selänteen alueella

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde avaa digitaalisen sotekeskuksen ensimmäisenä entisen Kallion alueen kuntiin sekä osaan Selänteen kunnista. Palvelu avautuu Pohteen verkkosivuille osoitteeseen www.pohde.fi. Alavieskan, Haapajärven, Nivalan, Pyhäjärven, Reisjärven, Sievin ja Ylivieskan asukkaille.

Pohde kertoo tiedotteessaan, että digitaalinen sotekeskus aloittaa 17. huhtikuuta eli ensi maanantaina. Vuoteen 2025 mennessä se laajenee koko hyvinvointialueelle.

Digitaalisessa sotekeskuksessa asioivan tulee kirjautua palveluun vahvalla tunnistautumisella joko pankkitunnusten tai mobiiliavaimen avulla. Kuva: Sanna Krook

Digitaalinen sotekeskus tarjoaa aluksi muun muassa hoidontarpeen arviointia sairaanhoitajan chatissa ja sairaanhoitajan sekä lääkärin etävastaanottoja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pohde tiedottaa, että käytännössä digitaalisen vastaanoton pariin voi kääntyä sellaisten oireiden ja vaivojen kanssa, jotka eivät vaadi fyysistä tutkimista.

– Samoja palveluja on tarjolla kuin kivijalkapalvelussa. Hoitaja tekee hoidontarpeen arvioinnin, jonka jälkeen asiakas saa välittömästi apua sekä ohjausta ja neuvontaa tai hänet ohjataan videovastaanotolle tai kivijalkapalveluun, digitaalisen sote-keskuksen palvelualuejohtaja Katja Rääpysjärvi kertoo.

– Asiakas tarvitsee palvelua varten tietokoneen, mobiililaitteen – minkä tahansa, millä pääsee tietoverkkoon ja sitä kautta vastaanotolle.

Projektisuunnittelija Tarja Vaitiniemi Pohteelta kertoo, että digitaalinen sotekeskus on avoinna myös iltaisin ja viikonloppuisin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Haluamme ohjata asiakkaita digitaalisten palveluiden pariin. Vastausviive on lyhyt ja asiakas saa lyhyessä ajassa kontaktin ammattilaiseen, Vaitiniemi sanoo.

Digitaalisessa sotekeskuksessa asioivan tulee kirjautua palveluun vahvalla tunnistautumisella joko pankkitunnusten tai mobiiliavaimen avulla.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä