Paikallisuutiset

Tavarajunaonnettomuus Tampereella sotki keskiviikkona myös henkilöliikennettä: Myöhästelleet junat kulkevat nyt normaalisti

Junamatkustajat saavat varautua tänään myöhästymisiin. Kuvituskuva Kokkolan asemalta. Kuva: Anni Ågren

Tampereella tapahtui keskiviikkoaamuna kahden tavarajunan vaunujen suistuminen kiskoilta. Tapahtumapaikka oli lähellä Tampereen rautatieasemaa. Onnettomuus keskeytti junaliikenteen hetkeksi kokonaan. Henkilövahinkoja ei sattunut.

Henkilöliikenteen junat liikkuivat pitkään ainoastaan yhtä raidetta Tampereen ja Sääksjärven välillä ja Tampereelta pohjoiseen. Tilanne aiheutti myöhästymisiä kaikille Tampereen kautta kulkeville henkilöjunille. Näihin kuuluivat muun muassa Kokkolan ja Ylivieskan kautta päärataa kulkevat junat.

Esimerkiksi Helsingistä Rovaniemelle kulkeva IC23 jatkoi matkaansa Tampereelta 20 minuuttia aikataulusta jäljessä. Oulusta Helsinkiin matkaava IC20 myöhästyi 16 minuuttia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Fintraffic tiedotti noin kello 13, että tavaravaunujen suistumisen aiheuttamaa vaikutusta liikenteelle on saatu rajattua. Tampereen ja Sääksjärven välillä on saatu kaksi raidetta käyttöön. Siten henkilöliikenne kulkee jatkossa normaalisti eikä merkittäviä myöhästymisiä enää tule.

Tällä hetkellä tilanne haittaa lähinnä Tampereen kautta kulkevaa tavaraliikennettä.

20.9. kello 13.22 Päivitetty juttua. Muokattu otsikkoa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä