Mielipiteet

kuvituskuva Kuva: Taru Kyllönen

Kalevi Rahkolan mielipidekirjoitus: Mitä mietti polkupyörävaras?

Voi sinua onnetonta, minkä teit, kun äkkiarvaamatta alta silmien veit renkaita myöten vasta kunnostetun punaisen mummon pyörän Prisman pääsisäänkäynnin telineeltä, työmaan vierestä 24.5. klo 13.15.

Hetken mielijohteesta tilaisuuden tullen vai mikä sinua vanhassa mummon pyörässä veti puoleensa, olipa kyse anastuksesta tai luvattomasta haltuunotosta. Et sinä pyörästä mahdollista kotimatkaa enempää hyödy.

Voitko edes kuvitella, miltä tuntuu polkypyörän menetys, jos et itse ole koskaan joutunut kokemaan? Vai annoitko vahingon kiertää? Varkaus on aina joltain toiselta pois tarpeesta tai arvosta riippumatta. Mummon pyörän haltija sai sen kouriintuntuvasti kokea unetonta yötä myöten.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Voisitko palauttaa anastamasi pyörän vähin äänin, mistä sen otit, mummon iloksi ja omaksi huojennukseksi ilman, että omatuntosi soimaa? Et sinä mummon pyörää tarvitse, tuskin sinulle kelpaisikaan. Mihin sitten lienet jättänytkin? Ehkäpä jäljet johtavat. Joku aina tietää.

Omanlaisia polkupyöriä löytyy ja on saatavissa tänä päivänä itse kullekin enemmän kuin koskaan tarvitsematta himoita toisen omaa, vaikkei varkauksista mihinkään päästä. Ammattimaisia polkupyörävarkaitakin on alati vaanimassa keskuudessamme loputtomien tuotevalikoimien ja yltyvien markkinoiden katveessa. Polkupyörävarkauksia ei ole syytä vähätellä miltään osin, saati painaa villaisella.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä