Kokkola-lehti

Känsäkangas ja Sandkulla mestareiksi - Tampereella järjestetyistä nuorten SM-kisoista tuli viisi mitalia

Mia Känsäkangas ponnisti korkeushypyn SM-kultaa. Kuva: Maisa Järvelä

Gamlakarleby IF:n Mia Känsäkangas voitti 19-vuotiaiden naisten korkeushypyn mestaruuden Tampereella järjestetyissä 19- ja 22-vuotiaiden SM-kilpailuissa.

Känsäkangas ylitti aloituskorkeutensa 162 ensimmäisellä. Myös seuraavat korkeudet 165, 168, 171 ja 174 ylittyvät ensimmäisellä. Känsäkangas teki kaksi hyvää yritystä ennätyskorkeudesta 177, mutta ne eivät tuottaneet tulosta.

Kauden päätöskilpailussa saavutettu mestaruus lämmitti kokkolalaista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Minulla oli epävarma olo ennen kilpailua. Olen ollut pari viikkoa sairaana ja olo oli tukkoinen vielä tänään. En oikein tiennyt, mikä on päivän kunto. Mestaruuteen olen tyytyväinen, Känsäkangas kertoo.

Sunnuntain kolmiloikkakilpailussa Känsäkangas yllätti ponnistamalla hopealle ennätystuloksellaan 12,00.

– Unelmani oli hypätä kahdeksan parhaan joukkoon. Paremmin tämä meni ja olen tosi tyytyväinen, Känsäkangas sanoo.

Känsäkankaan entinen ennätys oli 11,09, jonka hän hyppäsi viime kesänä SFI:n mestaruuskilpailuissa Maarianhaminassa.

IF Åsarnan Charlotta Sandkulla voitti 19-vuotiaiden naisten moukarin ennätystuloksellaan 63,08.

– Tänään tuli tosi hyviä heittoja ja ne olivat teknisesti hyviä, Sandkulla sanoo.

Sandkulla on tyytyväinen kauteensa, joka huipentui Tampereelle.

– Tämä oli viimeinen kilpailu. Nyt alkaa valmistautuminen ylioppilaskirjoituksiin.

Seurakaveri Benjamin Holmbäck sijoittui 19-vuotiaiden kiekossa kolmanneksi ennätystuloksellaan 50,65. Hän kertoo pettyneensä perjantain kuulakilpailun (14,80) neljänteen sijaan. Hän päätti näyttää osaamisensa kiekonheitossa.

– Heitot onnistuivat hyvin ja ennätys paransi lähes viisi metriä, Holmbäck iloitsee.

19-vuotiaiden miesten 3000 metrin esteissä GIF:n Kasper Biskop ja Miro Heikkilä juoksijat alkumatkan viidentenä ja kuudentena. Viimeisen kierroksen alkaessa Biskop nousi kolmanneksi ja kiri maaliin ennätysajallaan 9.42,92. Myös neljänneksi sijoittunut Heikkilä juoksi ennätyksensä 9.50,12.

– Odotin taktiikkajuoksua, mutta nyt mentiin vauhdilla. Töitä sai tehdä koko matkan ajan. Kiri irtosi hyvin ja olen tyytyväinen pronssiin. Tästä jäi hyvä fiilis, Biskop sanoo.

Seurakaveri Onni Mäkelä juoksi 22-vuotiaiden miesten 1500 metrillä kahdeksanneksi ajalla 4.04,11. 800 metrillä Mäkelä oli seitsemäs ajalla 1.56,55.

Lohtajan Veikkojen Juuso Erkkilä sijoittui 22-vuotiaiden miesten 110 metrin aitajuoksussa viidenneksi ajalla 15,91.

22-vuotiaiden naisten kiekonheitossa kokkolalainen Helsingfors IFK:n Matleena Parpala sijoittui kuudenneksi tuloksella 45,55.