Paikallisuutiset

Kaupunginjohtaja Stina Mattila Kuva: Timo Varila

"Meidän alue on niin vetovoimainen, että saamme työvoimaa muualta Suomesta", kommentoi Stina Mattila Plug Powerin jätti-investoinnin vaikutuksia

Tiistain uutinen suuren amerikkalaisyhtiön Plug Powerin investoinneista Suomeen toi hymyn myös Kokkolan kaupunginisien ja -äitien huulille. Kolmen vetytehtaan miljardi-investoinnista yksi osuu Kokkolaan.

– Onhan tämä ollut tiedossa jo jonkin aikaa, mutta totta kai olemme iloisia tästä, sanoo kaupunginjohtaja Stina Mattila.

Se, miksi Kokkola nousi Kristiinankaupungin ja Porvoon ohella investointikohteeksi, lienee selvää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kyllä tämä vihreä siirtymä kokonaisuudessaan tällä rannikolla vaikuttaa. Merituulivoima, maatuulivoima, kemian teollisuuden keskittymä, sopivaa tonttimaata ja riittävän suuri satama ja lisäksi sijainti pääradan ja kasitien varrella, luettelee Mattila.

Yhtiö aikoo rakentaa kolme vetytehdasta ja synnyttää noin tuhat työpaikkaa kolmeen kaupunkiin. Kokkolaan on jo tulossa muitakin vihreän siirtymän investointeja lähivuosina.

– Keliber on jo käynnistynyt, Umicore Finland ja Flexens ovat myös investoimassa vahvasti. Kyse on useammasta miljardista ja useammasta tuhannesta työpaikasta, joten olemme todella uuden äärellä, sanoo Mattila.

Moni on jo heittänyt ilmoille pelon osaavan työvoiman saatavuudesta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Uskon vahvasti siihen, että meidän alue on niin vetovoimainen, että saamme työvoimaa muualta Suomesta. Lisäksi meillä on hyvät koulutuslaitokset täällä, missä on jo huomioitu tulevat haasteet.

Kaupunki siis kasvaa tällä vuosikymmenellä reilusti. Se ei tapahdu itsestään, vaan uusille työntekijöille on löydyttävä kaikenlaista konkreettista kuten asuntoja. Myös vapaa-ajan viettoon liittyville asioille laitetaan muuton yhteydessä iso painoarvo.

– Kyllähän tämä haastaa meidät myös kaupunkina kasvuun, kun tarvitsemme kouluja, päiväkoteja ja asuntoja. Toivotaan, että löydämme rahaa kehittää kaupunkia, että voimme vastata näihin investointeihin, sanoo Mattila.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä