Paikallisuutiset

Kokkolan kaupunginjohtajan valintaryhmä pohtii maanantaina jatketaanko hakua, joka tuotti vain seitsemän nimeä – "Kyllähän se on alhainen määrä", arvioi kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tiina Isotalus – "Olisin odottanut hakijoita olevan enemmän", sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Innanen

Seitsemän hakijaa, joista toinen puoli ei täytä Kokkolan kaupunginjohtajan virkaan valittavalta edellytettyä ylempää korkeakoulututkintoa. Siinä laihaksi luonnehdittava saalis, kun Kokkolan kaupunginjohtajan viran hakuaika päättyi perjantaina iltapäivällä kello 15.

Hakijoiden listalta nousee yksi nimi aivan omaan kategoriaansa. Hän on syyskuun alusta 2016 saakka Kokkolan kaupunginjohtajana toiminut Stina Mattila.

Seitsemän hakijaa ei välttämättä viittaa Kokkolan vetovoimaan tai imagoon, mutta johonkin se väistämättä viittaa. Pieni määrä se ainakin on. Sitä eivät kiistä Kokkolan kaupunginhallituksen ja -valtuuston puheenjohtajat.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kyllähän se on alhainen määrä. Toisaalta tiedostan, että avoimet virkahaut ovat olleet haasteellisia sen suhteen, että päteviä hakijoita saadaan, Kokkolan kaupunginvaltuuston puheenjohtajaTiina Isotalus (sd.) toteaa.

"Kyllähän se on alhainen määrä. Toisaalta tiedostan, että avoimet virkahaut ovat olleet haasteellisia sen suhteen, että päteviä hakijoita saadaan", sanoo kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tiina Isotalus.
"Kyllähän se on alhainen määrä. Toisaalta tiedostan, että avoimet virkahaut ovat olleet haasteellisia sen suhteen, että päteviä hakijoita saadaan", sanoo kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tiina Isotalus. Kuva: Markku Jokela

Samoilla linjoilla on kaupunginhallituksen puheenjohtajaSari Innanen (kesk.):

– Jos ajattelee Kokkolaa tämänkokoisena kaupunkina (viime vuoden lopussa 48 039 asukasta) ja kehittyvänä kaupunkina, niin olisin odottanut hakijoita olevan enemmän, Innanen kommentoi.

"Jos ajattelee Kokkolaa tämänkokoisena kaupunkina ja kehittyvänä kaupunkina, niin olisin odottanut hakijoita olevan enemmän", arvioi kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sari Innanen.
"Jos ajattelee Kokkolaa tämänkokoisena kaupunkina ja kehittyvänä kaupunkina, niin olisin odottanut hakijoita olevan enemmän", arvioi kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sari Innanen. Kuva: Clas-Olav Slotte

Alkuviikosta kerrottiin, että Kokkolan kehitysjohtaja Jonne Sandberg hakee Kirkkonummen kunnanjohtajaksi. Kirkkonummen väestömäärä on hieman yli 40 000. Hakijoita Kirkkonummen kunnanjohtajaksi oli melkein kolminkertainen määrä Kokkolaan verrattuna eli 19.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toisaalta Kokkolaa olennaisesti suuremmanOulun kaupunginjohtajan viran hakuaikaa jouduttiin viime syksynä jatkamaan. Ensimmäisellä kierroksella hakijoita oli 12, mitä pidettiin liian pienenä määränä. Jatkoaika toi 10 uutta hakemusta.

Sekä Isotalus että Innanen painottavat, etteivät he vielä perjantaina iltapäivällä olleet ehtineet perehtyä hakijoihin ja hakemuksiin tarkemmin.

Oltiin hakijamäärästä mitä mieltä hyvänsä, näillä nimillä hakuprosessi ottaa seuraavan askeleen.

Kokkolan kaupunginhallituksen nimeämä valintaryhmä (valmistelu- ja haastatteluryhmä) kokoontuu ensi maanantaina kello 14 päättämään valintaprosessin jatkosta. Kaupunginhallitus on oikeuttanut sen tarvittaessa pidentämään hakuaikaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Spekulointia toki, mutta hyvin todennäköisenä voinee pitää, että hakuaikaa jatketaan.

Valmistelu- ja haastatteluryhmään on nimetty valtuustoryhmien puheenjohtajat, valtuuston puheenjohtajisto ja kaupunginhallituksen puheenjohtajisto.

Jos ryhmä päätyy pidentämään hakuaikaa, se tarkoittanee parin viikon jatkoaikaa.

Aikaa jatkettuun hakuun on, mutta joka tapauksessa tavoitteena on edelleen saada asia ratkaistuksi viimeistään kaupunginvaltuuston kesäkuun kokouksessa.

Kokkolan kaupunginjohtajuutta tavoittelevista Erkki Hirsimäki muistetaan Himangan ex-kunnanjohtajana (vuodet 2002–2009). Sen jälkeen hän on toiminut Kalajoen teknisenä johtajana, Jalasjärven hallinto- ja talousjohtajana ja Parkanon kehitysjohtajana.

Hirsimäki irtisanoutui Parkanon kehitysjohtajan tehtävästä viime vuonna. Hän on hakenut takavuosina muun muassa Evijärven ja Kaskisten kunnanjohtajaksi.

Markus Sjölund on yksi Tampereen kauppakamarin johtajista. Sirpa Soukka on Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan talousjohtaja.

Kaupunginjohtajan seitsemän vuoden mittaiseen määräaikaiseen virkaan valittavalta edellytetään soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa, kunnallisen toimintaympäristön tuntemusta ja perehtyneisyyttä kunnallishallintoon.

Kielitaitovaatimuksena on toisen kotimaisen kielen erinomainen hallitseminen ja toisen kotimaisen kielen vähintään hyvä suullinen sekä kirjallinen taito.

Kokkolan kaupunginjohtajan valitsee kaupunginvaltuusto suljetulla lippuäänestyksellä.

Fakta

Kaupunginjohtajan virkaa hakeneet

Suraj Basnet, Helsinki, Education, Hetauda School Of Management

Erkki Hirsimäki, Helsinki, hallintotieteiden maisteri

Juuso Kaitainen, Lahti

Samuel Lågland, Kokkola, ylioppilas

Stina Mattila, Kokkola, kauppatieteiden maisteri

Markus Sjölund, Tampere, hallintotieteiden maisteri

Sirpa Soukka, Kalajoki, kauppatieteiden lisensiaatti

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä