Lainavertailu kannattaa - kilpailuttamalla voidaan säästää jopa tuhansia euroja

Kuva:

MAINOS - NORDSEK.COM - 

Lainojen vertailu vakuudettomissa lainoissa kannattaa, sillä eri luotonantajat voivat tarjota samalla asiakkaalle hyvin erilaisille ehdoilla lainaa. Vakuudettoman lainan korot vaihtelevat pankista ja asiakkaasta riippuen 4 - 20% välillä, joten lainakorkoa on hyvä vertailla aina ennen nostoa tilille.

 

Pankit hinnoittelevat lainat asiakaskohtaisesti, joten lainatarjouksen pyytäminen on edellytyksenä lainavertailun tekemiseen. Lainojen vertailu onnistuu nopeasti, sillä yhdellä hakemuksella voidaan saada katsottavaksi jopa kymmeniä lainatarjouksia.

 

Lainavertailun suurin hyöty on säästetyt eurot

Vakuudettoman lainan vertailu kannattaa aina tehdä, sillä myös pankit hinnoittelevat lainat hyvin eri korolla.Lainojen vertailun avulla selvitetään nopeasti, mistä pankista myönnetään edullisinta ja sopivinta vakuudetonta lainaa omaan tarpeeseen.

 

Lainan vertailu kannattaa kaiken kokoisiin lainoihin, sillä vertailun voi tehdä 1 000 - 60 000 euron lainasummille. Suuremmissa lainasummissa vertailun avulla voidaan säästää tuhansia euroja, kun korkotasoa saadaan alaspäin ja laina-aika on pidempi.

 

Sitä suurempaa lainasummaa haetaan, sitä enemmän pienikin korkomuutos säästää kuluissa. Koska isompiin lainoihin valitaan usein pidempi maksuaika, voi muutaman prosentin korkoerolla olla merkittävä vaikutus lainan kustannuksiin.

 

Vertaile todellista vuosikorkoa ja kokonaiskuluja

Pankit ja luotonantajat voivat hinnoitella eri tavalla vakuudettomat lainat. Esimerkiksi osamaksujen yhteydessä voidaan nähdä markkinoitavan luottoja nollakorolla, vaikka oikeasti lainan todellinen vuosikorko on yli 20%.

 

Vakuudettoman lainan kustannus voi koostua nimelliskorosta, tilinhoitomaksusta, avauspalkkiosta tai kiinteästä kulusta. Koska lainojen hinta voi muodostua hyvin erilailla, kannattaa hintoja vertailla aina kokonaiskustannusten kautta.

 

Helpoin tapa laittaa lainat paremmuusjärjestykseen on laittaa lainat todellisen vuosikoron perusteella järjestykseen. Halvin todellinen vuosikorko on edullisin laina ja lähes aina myös paras vaihtoehto.

 

Lainan kilpailuttaminen on maksutonta

Lainan kilpailutus vertailupalvelussa on täysin maksutonta.Kuluttaja voi nopeasti kilpailuttaa vakuudettomat lainat 1 000 - 60 000 eurolle  yhdellä lainahakemuksella.

 

Lainojen kilpailuttaminen kulutusluotossa on nopeaa ja helppoa, sillä lainaehdot ovat hyvin vertailukelpoisia keskenään. Käytännössä suurimmat erot eri luotonantajien välillä on kulut ja tarjottu lainasumma. Mikäli tarjottava lainamäärä on riittävän suuri, löytyy paras lainatarjous alhaisimman todellisen vuosikoron avulla.

 

Lainan hakeminen ei sido mihinkään. Koska lainan hakeminen on aina maksutonta, kannattaa myös nykyiset käytössä olevat lainat kilpailuttaa säännöllisesti esimerkiksi kerran vuodessa.

 

Myös pienet lainat kannattaa kilpailuttaa

Lainojen kilpailuttaminen on yhtä helppoa pienille lainasummille kuin suuremmille yli 10 000 euron kulutusluotoille. Koska kilpailutus onnistuu muutamassa minuutissa ja on maksutonta, kannattaa myös pienet muutaman tuhannen euron lainat kilpailuttaa.

 

Jokainen säästetty euro kuluissa tarkoittaa, että rahaa jää enemmän elämiseen. Kilpailutuksen suuri etu on se, että yhdellä hakemuksella saadaan nopeasti selville pankkien lainatarjoukset.

 

Kun lainan korkoa saadaan alaspäin, laskee myös kuukausierän suuruus. Alhaisemmassa kulussa suurempi osa takaisinmaksusta kohdistuu velan lyhennykseen, jolloin laina voidaan maksaa nopeammin pankille takaisin.

 

Näitä asioita kannattaa vertailla lainoissa keskenään

Tässä alla listattuna tärkeimmät asiat, mitä vakuudettomissa lainoissa kannattaa vertailla keskenään.

 

Kustannukset - korko, tilinhoitomaksu ja avauspalkkio

Lainan kustannus on suurin ero eri luotonantajien välillä, joten se on tärkein vertailukohde lainassa. Vertailemalla kokonaiskuluja ja todellista vuosikorkoa nähdään nopeasti, mikä on kaikkein edullisin lainatuote.

 

Jos lainanottaja on ajatellut maksaa luoton nopeasti takaisin, kannattaa erityistä huomiota kiinnittää myös avauspalkkion suuruuteen. Koska palkkio peritään heti lainaa nostettaessa, voi lyhytaikainen laina tulla avausmaksun vuoksi todella kalliiksi.

Tarjottu lainasumma ja maksuaika

Onko tarjottu lainasumma riittävän suuri? Osa pankeista voi tarjota matalaa korkoa, mutta lainasumma ei ole yhtä suuri kuin hakija on toivonut. Tällöin on hyvä arvioida, onko pienempi lainasumma sopivampi kuin hieman suurempi lainasumma korkeammalla korolla.

 

Esimerkiksi remonttia varten nostava voi tarvita juuri tietyn lainasumman käyttöön, jolloin laina kannattaa nostaa pankista, joka tarjoaa riittävän suuren lainan kerralla käyttöön.

Kuukausierä

Lainan kuukausierä on hyvä olla riittävän alhainen, jotta lainan takaisinmaksu onnistuu hyvin. Moni tekee virheen nostamalla lainaan liian suuren kuukausierän, jolloin normaali maksuerä on omaan talouteen liian suuri. Kuukausierän suuruutta voidaan laskea pidentämällä laina-aikaa tai ottamalla pienemmän lainasumman käyttöön.

Lyhennysvapaat kuukaudet

Pankit tarjoavat lainaan lyhennysvapaita kuukausia. Usein tarjottu lyhennysvapaiden määrä on 2 - 4 kertaa kalenterivuodessa. Näet lainatarjouksesta, minkälaisia maksujoustoja lainalle voidaan tarjota.

 

Nordsekin avulla edullisin lainatarjous nopeasti selville

Nordsekin avulla kuluttaja voi maksutta vertailla vakuudettomia lainatarjouksia 1 000 - 60 000 eurolle. Pankkien vertailu on helppoa, kun yhdellä lainahakemuksella voidaan saada jopa yli 30 luotonantajaa mukaan vertailtavaksi.

 

Lainavertailun suurimmat hyödyt ovat kulujen säästö. Sen lisäksi lainapalvelun käyttö säästää aikaa, sillä yhden hakemuksen lähettäminen tuo katsottavaksi jopa kymmeniä lainatarjouksia.

 

Kuluttajan kannattaa aina ennen lainan nostamista selvittää, mistä pankista tarjotaan edullisinta lainaa. Lainojen hintaa on helppo vertailla keskenään, sillä Suomen lain mukaan todellinen vuosikorko on aina ilmoitettava lainatarjouksessa ja sopimuksessa.

 

Koska lainojen suurimmat erot liittyvät hintaan ja korkoon, on vertailussa painopiste pitää kuluissa. Kulujen lisäksi voidaan helposti vertailla lainasummaa, kuukausierää, maksuaikaa ja lyhennysvapaiden määrää lainalle.