Mielipiteet

Lukijan mielipide Tarun tapauksesta

Kiitos Outi Airolalle avauksesta Valavaaran perheen alistamiseen ja henkisen väkivallan käyttöön! Viisi vuotta olen seurannut perheen taistelua ja oikeutta omaan lapseensa. Taru asui yli neljäkymmentä vuotta kodissaan, jossa oli rakastavat vanhemmat, turvallinen ja hyvä olo.

Sitten tapahtui tahdonvastainen huostaanotto psykiatriselle osastolle.. autistinen, kehitysvammainen tyttö? Mielestäni aivan järjetön päätös! Vanhempia ei kuunneltu heidän elämästään ja tuesta omaan lapseensa tehtiin vaikeaa. On annettu vääriä jopa virheellisiä lausuntoja, vanhempien aliarviointia ja laittomia uhkauksia.

Hoitokodista Taru ei ole päässyt kotilomille kolmeen vuoteen, siihen kotiin, joka on hänelle rakas ja turvallinen paikka. Miten autistinen, kehitysvammainen tyttö ymmärtää tämän? Kenen etua tässä ajetaan?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kehitysvammaliittokin korostaa, että vierailuja hoitokodeissa ei saa rajoittaa. Tarun vanhempia tämä rajoitus ei koske? Vanhemmat saavat käydä viisi kertaa viikossa, kaksi tuntia kerralla ja ulkoiluttaessa tytärtään hoitaja seuraa mukana. Onko hoitolaitos vankilaan verrattava laitos? Järkyttävää alistamista vanhempia kohtaan. Ymmärtäisin tämän jos tämä tapahtuisi itärajan toisella puolella. Suomeen ja Soiteen tämä ei sovi.

Sari Valkama Soitessa vastaa kehitysvammaisten asumispalveluista ja kertoo, että asiakkaan läheisiä kuunnellaan aina. Kuunnellaanko todella? Herätys Soite! Jokin inhimillisyys kaikkeen.

Tässä on vakavan tutkimisen paikka! Älkää koskaan aliarvioiko vanhempien rakkautta omaan lapseensa. Tämä tapaus osoittaa minkälaista henkistä julmuutta ihmisoikeuksia ja itsemääräämisoikeutta. Vähintään kotilomiin pitää olla oikeus.

Kyllä tämä tapaus heikentää luottamusta Soiten kehitysvammaisten asumispalveluihin ja ennen kaikkea päätöksentekijöihin. Toivotteko itsellenne saman kohtelun?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Erityislapsen äiti

Haluatko jatkaa keskustelua aiheesta? Lähetä mielipiteesi toimitukseen tästä linkistä aukeavalla lomakkeella.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä