Mielipiteet

Marko Hoikkaniemen mielipidekirjoitus: Suomen strateginen tila – arvot kertovat

Lukeminen, kirjoittaminen, liikkumattomuus, ylipaino, päihdeongelmat, rikollisuus, hengettömyys, loukkaantuminen, mielenterveysongelmat, pahoinvointi, heikko talous ja media = tämänhetkinen todellisuus.

On helppo listata ja nostaa esille ongelmia. Nostin esille 12 kohtaa, jotka pyörivät mediassa kaikkinensa ja niistä puhutaan etenkin aihekohtaisesti. Olisiko aika tarkastella asiaa laajempana kokonaisuutena ja päättää jo etukäteen, että me voimme tehdä asioille parannuksia niin halutessamme? Myös medialle ja sen todellisuudelle.

Mielestäni Suomen tulevaisuus riippuu yksilöistä, jotka muodostavat yhteiskunnan. Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin tulisi tarttua Suomen strategisen tilan kautta. Asioita tulee toki tarkastella yksityiskohtaisesti, mutta aina myös kokonaisuuden kautta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Myös median tulisi tuntea vastuunsa ja päättäjien tehdä hyvinvointiin tähtääviä päätöksiä. Vähintäänkin suunnanmuutos siinä, että jaettaisiin onnistumisia enemmän, olisi välttämätöntä. Jos ei muuten, niin perustamalla kansallinen media aihekokonaisuuden ympärille.

Olisiko aika tarkastella arvoja? Mielestäni olisi ja laajasti. Samalla tulisi tarkastella tämänhetkistä trendikäsitettä vastuullisuus analyyttisesti kunkin aiheen kohdalta. Näin voisimme tehdä oikeita diagnooseja ja parantaa itseämme ja kotimaatamme.

Haluatko jatkaa keskustelua? Lähetä mielipiteesi toimitukseen tästä linkistä aukeavalla lomakkeella.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä