Näistä asioista suomalaiset nyt säästävät

Kuva:

MAINOS - OMALAINA.FI -

Noin puolet suomalaisista sanoo, että he ovat alkaneet säästää menoissaan viimeisten kuukausien aikana. Eniten säästetään ruokaostoksissa, ravintolassa syömisessä sekä autoilussa. Viime aikojen tapahtumat ovat vaikuttaneet siihen, että rahaa käytetään nyt varovaisesti ja harkiten. Uusia säästökohteita haetaan, jotta omat menot pysyvät hallinnassa.  

Yksi säästökeino on jo olemassa olevien lainojen yhdistäminen. Jos sinulla on useampi laina eri pankissa tai rahoituslaitoksessa, kannattaa miettiä näiden lainojen yhdistämistä. Tällä tavoin on mahdollista säästää koroissa ja lainanhoitokuluissa. Lisää tietoa asiasta antaaOmaLaina-sivusto. 

Monissa kotitalouksissa harkitaan tänä päivänä esimerkiksi energiaremonttia tai tarvitaan lisärahoitusta muihin menoihin. Näissä tilanteissa auttavat kulutusluotot sekä pikalainat.

Voiko lainoja yhdistämällä säästää?

Lainoja yhdistämällä voi säästää rahaa, koska se auttaa sinua maksamaan kaikki lainat pois yhdellä kertaa. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse maksaa useista eri lainoista erikseen. Yhdistelylainassa maksat korkoa ja muita kuluja vain yhdestä lainasta, tämä helpottaa lainan takaisinmaksamista, ja lisäksi se tulee halvemmaksi kuin maksaa montaa eri lainaa. 

Yhdistelylainaa voit hakea helposti netistä! 

Miten voit aloittaa oman säästösi?

Kulutusluoton korko on yleensä kiinteä, jolloin tiedät tarkalleen, paljonko luottoa sinun tulee maksaa takaisin. Kulutusluotto on usein myös edullisempi kuin joustoluotto, joka onkin yksi suosituimmista luotoista. Joustoluotolla voit itse päättää, kuinka paljon rahaa haluat nostaa ja maksat vain nostamastasi summasta.  

Kulutusluoton haittapuoli on sen lyhyt maksuaika, mikäli haluat pitää lainakulut mahdollisimman pieninä. Useimmissa tapauksissa tämä tarkoittaa 12-36 kuukauden maksuaikaa. Jos et pysty maksamaan sitä takaisin sovitussa ajassa, voi se aiheuttaa lisäkustannuksia, joten takaisinmaksuaikaa ei kannata asettaa liian tiukaksi maksukykyysi nähden. Kulutusluotto onkin hyvä vaihtoehto silloin, kun tarvitset rahaa nopeasti ja olet varma pystyväsi maksamaan sen takaisin sovitussa ajassa.

Mitä ovat pikalainat?

Pikalainat ovat yleensä pieniä lainoja, joita voidaan saada nopeasti ja helposti. Niitä myönnetään usein tilapäisiin rahantarpeisiin, kuten esimerkiksi laskujen maksuun tai auton hankintaan. Pikalainoja on saatavilla sekä perinteisiltä pankkeilta että erilaisilta rahoituslaitoksilta.  

Pikalainojen ehdot vaihtelevat paljon eri lainanantajien välillä. Yleensä ne ovat kuitenkin melko joustavia, ja niitä voi hakea myös sellaiset henkilöt, joilla ei ole takaajia tai vakuuksia. Pikalainojen korot ovat yleensä hieman suuremmat kuin muiden luottotyyppien, mutta ne voidaan maksaa takaisin usein myös lyhyemmässä ajassa.  

Pikalainoja on saatavilla myös netin kautta. Tällöin lainanhakija voi usein hakea lainaa missä ja milloin tahansa, ja saada rahat nopeasti tilille. Internetissä haettavien pikalainojen ehdot ovat yleensä hieman joustavammat kuin perinteisissä pankkilainoista.

Lainoja vertailemalla säästät

Lainoja vertailemalla säästät selvää rahaa. Vertaile lainoja useista eri lainapalveluista ja valitse paras vaihtoehto. Lainojen vertailu on helppoa ja nopeaa, ja se auttaa sinua löytämään halvimman mahdollisen lainan.

Jos et ole vielä harkinnut lainojen yhdistämistä tai luoton hakemista tarvittaviin menoihin, nyt on hyvä aika. Lainahakemuksen teet helposti netissä!