Kokkola-lehti

Nina Chydenius tavoittelee mitalia - Gamlakarleby IF:n juoksija odottaa innolla viikonlopun Kalevan kisoja

Nina Chydenius tavoittelee Lahden Kalevan kisoissa mitalia. Kuva viime vuoden Joensuun Kalevan kisoista. Kuva: Maisa Järvelä

Naisten 10 000 metrin hallitseva Suomen mestari GIF:n Nina Chydenius lähtee tavoittelemaan mitalia Lahdessa viikonloppuna järjestettävissä Kalevan kisoissa.

– Treenit ovat sujuneet hyvin. Olen tehnyt nyt maratonia valmistavaa jaksoa kohti Budapestin MM-kisoja, Chydenius kertoo.

Chydenius on palannut kesän aikana valmentamaan itse itseään. Aviomies Sebastian Mannström on ollut tiiviisti mukana auttamassa harjoituksissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kalevan kisoissa on tavoitteena juosta mitali ja laittaa kaikki peliin. On kiva päästä radalle testaamaan omia rajoja. Odotan innolla viikonloppua!

10 000 metrin juoksu on kisojen ohjelmassa perjantaina. 5000 metriä juostaan sunnuntaina.

Korkeushyppääjä GIF:n Mia Känsäkangas edusti Suomea 19-vuotiaiden Pohjoismaiden maaottelussa Oslossa viikonloppuna. Hän ponnisti kilpailussa neljänneksi tuloksella 174.

– Kalevan kisoihin lähden tavoittelemaan finaalipaikkaa, Känsäkangas kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Korkeuteen osallistuu myös seurakaveri Vilma Knutar. Pituudessa on mukana Nathalie Westman.

Kälviän Tarmon Kaisa Honkaharju on juossut tällä kaudella 1500 metrin ennätyksekseen 4.29,29. Hän osallistuu myös 800 metrille.

– Olen hyvässä kunnossa ja tavoittelen ennätysaikaa. Pistesija on tänä vuonna tonnivitosella realistinen tavoite, nelossijoja aikaisempien vuosien Kalevan kisoissa juossut Honkaharju sanoo.

GIF:n juoksijoista loppukilpailupaikkaa voi odottaa myös 400 metrin juoksuun osallistuvalta Filiph Johanssonilta. Kaksi vuotta sitten Kalevan kisoissa kolmanneksi juossut Johansson on pinkonut matkan tällä kaudella aikaan 48,51.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

800 ja 1500 metrin kilpailuihin osallistuvat Joni Virkkala ja Väinö Venetjoki. 10 000 metrin juoksussa on mukana Jan Kaas ja 3000 metrin esteissä Kasper Biskop.

Lohtajan Veikkojen Juuso Erkkilä osallistuu uransa ensimmäisiin Kalevan kisoihin. Mies tähtää ennätyspisteisiin lauantaina käynnistyvässä miesten kymmenottelussa.

Kokkolaisurheilijoista kisoissa ovat mukana myös Helsingfors IFK:n Henriikka Parpala (pituus) ja Matleena Parpala (kiekko) sekä Jyväskylän Kenttäurheilijoita edustava Oona-Mari Hakulinen (3000 metrin esteet).

Kälviäläinen Ylivieskan Kuulaan siirtynyt Jarmo Marttila osallistuu miesten keihäänheittoon.

IF Åsarnan Charlotta Sandkulla tavoittelee hyvää sijoitusta kovatasoisessa naisten moukarikilpailussa. Seuran urheilijoista ovat mukana myös Fredrik Björkqvist (110 metrin aidat) ja Daniel Sjölind (kolmiloikka).

Kälviäläislähtöinen Jyväskylän Kenttäurheilijoita edustava Konsta Alatupa juoksee Kalevan kisoissa 200 ja 400 metriä. Kiekonheittoon osallistuu kokkolalaislähtöinen JKU:n Juuso Sillanpää.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä